Rajoy: "Estic consternat per l'assassinat d'Isabel Carrasco. És moment d'estar units"

El president del Govern central trasllada la seva "solidaritat i suport" als familiars i companys de la presidenta de la Diputació de Lleó

Mariano Rajoy, dilluns, durant un esmorzar informatiu a Madrid.

Mariano Rajoy, dilluns, durant un esmorzar informatiu a Madrid. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha expressat el seu dolor per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de LleóIsabel Carrasco. En un apunt realitzat per ell mateix en el seu compte de Twitter (està firmat 'MR'), Rajoy ha assegurat que està "consternat" per la mort de la seva companya de partit i ha assenyalat que "és moment d'estar units". Minuts més tard, la Moncloa ha fet públic un comunicat de repulsa.

El president del Govern també ha expressat "solidaritat i suport" als familiars i companys de la víctima. Rajoy ha suspès l'acte que tenia previst presidir aquest dilluns a Valladolid amb motiu de la campanya de les eleccions europees. El cap del Govern i del PP viatjarà aquest matí a Lleó acompanyat de la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal.

"Si tota mort és causa de dolor i angoixa, la vilesa de l'assassinat d'Isabel Carrasco no només ens remou el més profund, sinó que també ens causa el rebuig més viu. L'entrega al servei públic de la presidenta de la Diputació de Lleó no fa sinó subratllar que som el conjunt dels espanyols els afectats per aquesta tragèdia", assegura Rajoy en el comunicat. Així mateix, assegura que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "estan treballant per aclarir les circumstàncies d'aquest miserable crim i portar el seu autor o autors davant la justícia".

Solidaritat de tots els partits

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ha tingut notícia del succés en el transcurs d'una conferència a Barcelona, ha mostrat el seu dolor per la mort de la dirigent conservadora. "Tots al partit estem consternats", ha assegurat.

Notícies relacionades

Tots els partits han traslladat les condolences al PP i han suspès els actes de campanya de les europees previstos per a aquest dilluns. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha trucat per telèfon al president del Govern per transmetre-li la solidaritat i el condol del partit pel crim.

Així mateix, el president Artur Mas ha emès un comunicat en què manifesta la seva "condemna més ferma" a l'assassinat i expressa el seu condol i el del poble de Catalunya per la mort de la política del PP.