PERFIL

Isabel Carrasco, la dona dels 12 sous

Agents al costat del cos d’Isabel Carrasco / TWITTER / @ELENITAC7

Agents al costat del cos d’Isabel Carrasco
Isabel Carrasco rep les gimnastes del Club Ritmo (juliol del 2013).
El president del PP, Mariano Rajoy (esq.), amb el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, i la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, el 2011.
Conveni de cases quarter (abril 2014).
Isabel Carrasco.
Isabel Carrasco, el 2002.
Isabel Carrasco va presenciar la tradicional cerimònia dels caps al claustre de San Isidoro (abril 2013).
La presidenta de la Diputació acompanya el seleccionador Vicente del Bosque durant la visita al centre ocupacional COSAMAI (març 2014).
Carrasco visita els residents del centre assistencial Nuestra Señora del Valle de la Bañeza (desembre del 2013).
El cadàver d’Isabel Carrasco sobre la passarel·la del riu, on la presidenta de la Diputació ha estat assassinada aquesta tarda.

/

1
Es llegeix en minuts

Isabel Carrasco va néixer a Santibáñez del Bernesga (Lleó) el 1955. Inspectora d'Hisenda de professió, el 1987 el llavors president de la Junta de Castella i Lleó, José María Aznar, la va designar delegada territorial de la Junta a la província de Lleó. El 1991 va tornar a exercir d'inspectora d'Hisenda, fins que el 1995 es va convertir en consellera d'Economia i Hisenda de la Junta. El 2004 va arribar a la presidència del Partit Popular a la província de Lleó, i el 2007, a la presidència de la Diputació provincial. 

Va arribar a acumular una gran quantitat de càrrecs públics, i la seva gestió ha estat envoltada de nombroses polèmiques, i ha arribat a ser acusada de manipular oposicions, de pagar despeses personals amb diner públic i de cobrar dietes per conceptes inexistents. Al seu partit era coneguda com 'la dona dels 12 sous'. Especialment controvertida va ser la seva decisió d'apujar-se el sou un 13%, que va poder portar a terme amb el suport del PSOE, el 2011.