PROCÉS JUDICIAL PER PRESUMPTA CORRUPCIÓ

Oriol Pujol: "Hi ha gent que es beneficia del meu nom"

El diputat de CiU ha negat el presumpte suborn i ha declarat que el plantejament del fiscal "no se sustenta"

Compareixença d’Oriol Pujol després de declarar pel cas de les ITV a l’Audiència de Barcelona. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El diputat de CiU Oriol Pujol ha declarat durant una hora i mitja davant el jutge Enric Anglada i ha defensat que hi ha gent que "es beneficia" del seu nom. Pujol, que ha prestat declaració aquest matí com a imputat per la trama de les ITV a l'Audiència de Barcelona, ha negat el presumpte suborn i el cobrament de 30.000 euros, tal com figura en el correu que es van enviar els dos empresaris Enric Marugán i Pedro Olabarría. El diputat ha assegurat que "va quedar sorprès davant el correu" i ha negat els pagaments.

"El plantejament del fiscal no se sustenta. He pogut dir avui davant el jutge que jo no he rebut directament o indirectament cap import per beneficiar cap empresa ni per determinar una votació de CiU", ha declarat. A més, el diputat ha insistit que ni ell ni CiU han demanat diners pel vot i per presentar una esmena. 

No és "casual"

Pujol també ha lamentat l'allargament del cas i ha assegurat "que no és casual com s'està administrant certa informació que té la policia des de fa dos anys". El convergent ha considerat que "no se sosté de cap manera" l'acusació que li fan i ha afegit que no li produeix "cap alegria" declarar davant el jutge. Així mateix, ha demanat màxima celeritat en el cas.

Notícies relacionades

Respecte a la seva dona, ha defensat que aquesta va fer els treballs sota Alta Partners, propietat de Sergi Alsina, amic d'Oriol Pujol, i ha volgut remarcar que es tracta de la feina de la seva parella. No obstant, el diputat ha admès la seva amistat amb Alsina. 

El dirigent nacionalista, que va deixar el càrrec de secretari general de Convergència arran d'aquest cas, ha arribat als jutjats acompanyat del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. Pujol ja va comparèixer davant el jutge el 16 d'abril de l'any passat, quan va negar els delictes de suborn i de tràfic d'influències que se li imputen. Aquest dimarts, la dona del diputat de CiU, Anna Vidal, també imputada, va al·legar que els 46.400 euros que va percebre d'un empresari responien a feines d'assessoriafeines d'assessoria.

Temes:

Cas ITV