Rajoy s'ofereix a dialogar amb Mas i li demana "imaginació" per trobar una solució

El president recorda les línies vermelles: les sentències del Constitucional i la voluntat de les Corts Generals

El senador Cleries regala al cap de l'Executiu el llibre de Candel 'Els altres catalans'

El president del Govern assegura que no es pot saltar la voluntat de les Corts Generals per celebrar la consulta. / ATLAS / Madrid

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / Madrid

Mariano Rajoy s'ha ofert a dialogar amb Artur Mas per desencallar la situació desencadenada per la convocatòria del referèndum d'independència del 9 de novembre, i li ha demanat "imaginació" per poder trobar una solució a aquest conflicte territorial.

"És clar que volem dialogar", ha afirmat Rajoy al Senat al diputat de CiU Josep Lluís Cleries. "Però no oblidi una cosa: ni el Tribunal Constitucional ni les Corts Generals espanyoles admeten aquest referèndum, perquè diuen que és il·legal, i els correspon a vostès dir ara què volen que fem. Vostès li demanen al president del Govern que se salti les Corts Generals, la sobirania nacional i les sentències del Constitucional. Això no puc fer-ho. Llavors, imaginació, senyor Cleries", ha declarat en una resposta molt aplaudida per la bancada del PP.

Notícies relacionades

Cleries ha preguntat al president del Govern si "l'afecte" que va dir que té per Catalunya en el debat del 8 d'abril li ha permès detectar "l'ampli rebuig" d'aquesta comunitat a l'encaix dins d'Espanya. Rajoy li ha respost que aquest "afecte" no li impedeix "veure les coses amb claredat", i ha demanat als nacionalistes catalans que no juguin "amb els sentiments dels altres". "Estic d'acord a respectar els sentiments, però respecti vostè el sentiment d'altres persones, que pot ser diferent del de vostès", ha afegit.

El senador de CiU li ha demanat que si "estima Catalunya" s'atreveixi a escoltar el 80% dels catalans que volen votar en el referèndum. Cleries ha fet referència al llibre 'Els altres catalans', de Paco Candel, sobre la immigració que va rebre Catalunya en la dècada dels 50, i al final de la seva intervenció n'hi ha regalat un exemplar a Rajoy, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, que se celebra demà.