Societat Civil Catalana convocarà per a la Diada una "gran manifestació" a Tarragona

La plataforma antiindependentista, que ja ha recollit 5.000 firmes al seu manifest, celebrarà la seva posada de llarg el 23 d'abril a Barcelona

La institució neix amb l’objectiu que es pugui desfer l’equívoc que la secessió sigui una cosa boníssima. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / Barcelona

La nova plataforma sorgida contra la independència, Societat Civil CatalanaSocietat Civil Catalana, ha anunciat aquest dimecres que per a la pròxima Diada convocarà una "gran manifestació" a Tarragona. Segons ha explicat en una roda de premsa Ramon Bosch, un dels 60 membres fundadors d'aquesta associació, el motiu de triar aquesta ciutat és perquè "és la primera gran capital històrica d'Espanya", durant l'imperi Romà.

L'objectiu de Societat Civil Catalana és aglutinar a la Rambla Nova de Tarragona tots aquells catalans que estan en contra de la independència. I l'hora de la convocatòria, les 18.08, evoca "l'any real de la independència d'Espanya en què tots els espanyols ens vam aixecar", ha explicat Bosch, en referència a l'any que es va iniciar la guerra de la independència contra les tropes napoleòniques.

No obstant, abans de l'11 de setembre, aquesta plataforma té marcades al calendari dues dates més. En primer lloc, el 23 d'abril, a les set de la tarda al Teatre Victòria de Barcelona, en què tindrà lloc la presentació pública de Societat Civil Catalana i es llegirà el manifest "en els tres idiomes de Catalunya: aranès, català i castellà", ha detallat la vicepresidenta provisional de la plataforma, Susana Beltrán. Un manifest que, en una setmana, ja ha recollit 5.000 firmes a la seva pàgina web.

Notícies relacionades

L'altre gran acte que té prevista aquesta entitat tindrà lloc el 24 de juny, però Bosch ha remès a pròximes dates per conèixer-ne més detalls.

Societat Civil Catalana neix amb l'objectiu, ha afegit Joaquim Coll, un altre dels fundadors, que "es pugui desfer l'equívoc que la secessió sigui un fet boníssim". "La secessió no ens convé per raons econòmiques, polítiques ni culturals", ha abundat l'historiador i cofundador de Federalistes d'Esquerres.