MOVIMENT AL PRIMER PARTIT DE L'OPOSICIÓ MUNICIPAL

Carles Martí plega com a primer secretari del PSC de Barcelona

La victòria de Collboni en les primàries ha remogut a fons el partit

Els socialistes celebraran un congrés extraordinari el 5 de maig vinent

Carles Martí, en un acte del juny passat.

Carles Martí, en un acte del juny passat. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

el primer secretari del PSC a Barcelona, el senador Carles Martí, va presentar ahir a la nit la dimissió al capdavant de la principal federació del partit, l'executiva del qual ha decidit convocar finalment un congrés extraordinari el 5 de maig vinent. L'executiva de la federació del PSC a Barcelona es va reunir ahir (al tancament d'aquesta edició encara no havia acabat la trobada)  per avaluar les primàries obertes celebrades en el partit i l'organització del nou grup municipal a la capital catalana després de la victòria de Jaume Collboni com a alcaldable socialista, informa Efe.

Segons fonts socialistes, Martí va anunciar que renunciava a la direcció de la federació socialista i ara s'obre un període de negociacions de cara al congrés de maig. L'origen de la situació és que el nou lideratge del PSC barceloní, després de la victòria de Collboni en les primeres primàries obertes a la ciutadania, obliga a una reorganització del partit a Barcelona.

NEGOCIACIONS /Ara s'obre un període de negociacions amb totes les agrupacions socialistes de la capital catalana en què es decidiran les noves responsabilitats i persones que dirigiran el partit a Barcelona, segons les fonts consultades.

Notícies relacionades

Tot apunta així que Collboni haurà de tenir alguna responsabilitat orgànica. En aquesta última etapa, Carles Martí ha exercit de primer secretari del PSC de Barcelona, una federació el president de la qual és l'exalcalde barceloní Jordi Hereu.

L'alcaldable Collboni ja havia deixat clar dimecres que pretenia capitalitzar el partit a Barcelona a l'anunciar la creació d'un govern a l'ombra per pressionar el govern de Xavier Trias. A més, va anunciar el relleu dels càrrecs de pes en el grup municipal, nomenant Gabriel Colomé com a substitut de Jordi Martí en la presidència i Assumpta Escarp com a portaveu.