CAS DE CORRUPCIÓ

El jutge imputa Oriol Pujol per suborn en el 'cas ITV'

El magistrat ratifica que hi ha indicis racionals de delicte per part del diputat de CiU i de la seva dona, també imputada

Oriol Pujol, en una comissió del Parlament.

Oriol Pujol, en una comissió del Parlament. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Enric Anglada, ha acceptat la petició de la Fiscalia Anticorrupció i de l'acusació popular, exercida pel sindicat Mans Netes, de prendre declaració en qualitat d'imputat per un delicte de suborn al diputat de CiU Oriol Pujol. Anglada també imputa l'esposa del diputat convergent, Anna Vidal, i els empresaris Ricard Puignou Sergi Alsina.

Notícies relacionades

En el seu acte, notificat aquest dimecres a les parts, el jutge es ratifica en anteriors resolucions en què assegura que hi ha indicis racionals de delicte, i acorda continuar el procediment pel tràmit de juratPujol està ja imputat en la causa per un altre delicte de tràfic d'influènciestràfic d'influències.

El magistrat ha rebutjat la nul·litat de converses telefòniques sol·licitades per algunes defenses i la pretensió d'altres de la prescripció del delicte de suborn. També ha acceptat que declarin com a testimonis el convergent Josep Tous, que va ser l'intermediari nomenat per la Generalitat per pacificar el sector de les ITV, i els empresaris Enric Marugán i Pedro Olabarría, així com el diputat de CiU Eudald Casadesús. Anglada també ha decidit sol·licitar les escriptures sobre la constitució de diferents empreses.

Temes:

Cas ITV