Francesc Gambús, nou candidat d'Unió a les europees

Substitueix Salvador Sedó, que ha denunciat pressions perquè no repetís com a eurodiputat

Francesc Gambús saluda després de ser elegit nou candidat d’Unió a les eleccions europees.

Francesc Gambús saluda després de ser elegit nou candidat d’Unió a les eleccions europees. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El director general de relacions exteriors de la Generalitat, Francesc Gambús, és el nou candidat d'Unió en les eleccions europees en substitució de Salvador Sedó, que fa uns minuts, davant el consell nacional del seu partit, ha renunciat a ser el representant democristià en els comicis del mes de maig.

Sedó ha intervingut davant el consell nacional per anunciar la seva decisió, avançada avui per EL PERIÓDICO, de no ser el representant d'Unió a les europees tot i ser el candidat preferit per la cúpula del partit. Sedó ha denunciat pressions a la seva persona perquè no repetís com a eurodiputat.

Notícies relacionades

El candidat de Convergència i cap de llista, Ramon Tremosa, havia expressat el seu rebuig que Sedó continués a la llista de les europees, per les fortes discrepàncies que tots dos mantenen. CDC i Unió han mantingut fins avui un pols per aquesta candidatura. La direcció convergent defensava el dret de Tremosa de poder decidir sobre la llista de CiU en els comicis del maig. Unió mantenia Sedó, que avui ha fet efectiva la seva renúncia.

Fonts pròximes a Sedó expliquen que aquest deixa la candidatura dolgut per les crítiques de Tremosa, a qui retreu actuar mogut pel seu ego.