L'executiva de PxC destitueix Anglada

El fins ara líder de la força ultradretana denuncia un "complot" en contra seva

Josep Anglada, en un acte de Plataforma per Catalunya a Salt.

Josep Anglada, en un acte de Plataforma per Catalunya a Salt. / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El consell executiu de la força ultradretana i xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) ha destituït aquest dissabte el seu actual líder, Josep Anglada, que ha denunciat un "complot" en contra seva per descavalcar-lo de la presidència.

En un comunicat, el partit ha precisat que aquest òrgan s'ha reunit amb caràcter extraordinari i ha acordat rellevar Anglada per "deficiències en la gestió que emanen de l'àrea de presidència" i nomenar nou president Xavier Simó.

Fonts de PxC han evitat aclarir en què consistien aquestes suposades deficiències en la gestió, mentre que Anglada, jutjat per un delicte d'incitació a l'odi racial per uns pamflets xenòfobs repartits el 2007 del qual finalment va resultar absolt, ha assegurat a Efe que també desconeix el motiu de la seva destitució.

Anglada ha afirmat que la reunió d'aquest dissabte s'ha convocat malgrat saber que ell no hi podria assistir i que se l'ha rellevat sense permetre-li donar explicacions. Així mateix, ha denunciat "un complot" en contra seu organitzat pel secretari general, Robert Hernando, i per un regidor de l'Hospitalet i un altre de Sant Boi de Llobregat, dels quals sospita que volen donar a la força una "vessant més espanyolista".

A posteriori

En qualsevol cas, Anglada, que ha assegurat haver-se assabentat a posteriori de la seva destitució, ha garantit que plantarà batalla per la presidència de PxC, una formació que té 67 regidors a tot Catalunya, però que va fracassar en el seu intent d'entrar al Parlament català.

Simó, fins ara vicepresident, assumirà la presidència de PxC de forma interina fins a la celebració del pròxim congrés, previst per a la tardor de l'any que ve.

Notícies relacionades

La nota aclareix que Simó tindrà un rol "institucional", però que "els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando, que desenvoluparà les funcions sota el precepte del consell executiu".

El comunicat ressalta també que PxC "inicia una nova etapa carregada d'il·lusió, optimisme, renovació i esperança en el futur, reafirmant la convicció en l'ideari reflectit en la declaració programàtica i apostant per un canvi en les formes".