Una entitat impulsada per Julio Anguita sol·licita personar-se com a acusació popular en el 'cas Nóos'

El jutge Castro es pronunciarà sobre aquesta petició els pròxims dies

Julio Anguita, el 12 de novembre.

Julio Anguita, el 12 de novembre. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / Palma

L'associació Front Cívic Som Majoria, impulsada entre altres per l'excoordinador general d'IU Julio Anguita, ha sol·licitat aquest divendres al jutjat d'instrucció número 3 de Palma personar-se com a acusació popular en el 'cas Nóos'.

El jutge instructor de la causa, José Castro, resoldrà aquesta petició els pròxims dies, encara que fonts jurídiques han assenyalat que té moltes possibilitats de prosperar.

En l'escrit que ha registrat Front Cívic, sosté que la seva sol·licitud té l'objectiu de defensar els interessos de la ciutadania, que "ha estat patint greus perjudicis dels recursos econòmics que tan escassos i necessaris són per fer efectius els drets de tots".

Notícies relacionades

En el seu escrit, del quan ha divulgat el contingut Europa Press, el col·lectiu social afirma que vol exercir l'acció popular "contra totes les persones físiques i jurídiques fins ara imputades" en la causa arran d'uns fets que constitueixen presumptes delictes de prevaricació, malversació, falsedat documental, receptació, contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals.

En aquest mateix sentit, considera "molt necessari reforçar la presència de la ciutadania, que tantes coses hi tenim en joc". De fet, l'entitat apunta a "la desmoralització, desconfiança i alarma ciutadana" motivada per "la gravetat dels fets que s'instrueixen en la causa i que per si mateixos han traslladat la imatge del grau d'arbitrarietat en la gestió de diner públic". "Cosa que s'ha agreujat substancialment des que el jutge instructor va procedir a citar la infanta Cristina".