NOVA EDICIÓ DEL 'CIVET' DE FONTETA

Cita d'empresaris i polítics catalans i del PP a l'Empordà

Un dinar a la finca de l'empresari Luis Conde reunirà Mas, Soria i Aguirre

La trobada seguirà a la convenció del PP a Barcelona per obrir vies de diàleg

Luis Conde.

Luis Conde.

3
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU / JOSEP-MARIA URETA
BARCELONA

L' empresari Luis Conde, president de la firma de cercatalents Seeliger & Conde, ha estat un dels més actius mediadors entre la classe política catalana i el Govern de Madrid a través de les elits empresarials de les dues parts, entenent per elits directius i empresaris influents, la també coneguda com a minoria sigil·losa. Amb l'ànim de fomentar el diàleg i evitar el xoc de trens, Conde celebra demà, dissabte, un dinar a la seva finca Mas Anglada, a Fonteta (Baix Empordà), a la qual anirà la plana major del Govern i una àmplia representació de membres del Govern espanyol, amb polítics de tots els colors, empresaris i financers.

La trobada, que se celebrarà una hora després del tancament de la convenció del PP a Barcelona -el temps necessari perquè alguns participants s'hi traslladin en cotxe-,

no comptarà amb la presència de Mariano Rajoy ni Cristóbal Montoro, encara que sí amb la de Jorge Moragas, cap de Gabinet de Rajoy; el ministre José Manuel Soria, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

SENSE INVITACIÓ / Un dels convidats va confirmar que a Rajoy no se l'hi va invitar. Al contrari que Aguirre, que és la delegada de Seeliger & Conde a Madrid i que sempre ha tingut una relació amb el president del Govern molt tensa. Altres ministres que estava previst que hi anessin, però que han declinat la invitació per raons d'agenda, eren Ana Pastor i Jorge Fernández Díaz.

El tradicional Civet de Fonteta permetrà als membres del PP trobar-se en un ambient distès amb Artur Mas, que ha confirmat que hi anirà acompanyat de Joana Ortega, Núria de Gispert, Felip Puig, Andreu Mas-Colell i Josep Maria Pelegrí. Pere Navarro serà l'únic representant del PSC present. Elena Salgado, exvicepresidenta del Govern amb José Luis Rodríguez Zapatero, ara a les files d'Endesa, i José Bono, completen l'elenc polític.

Com a principals representants empresarials hi participaran Enrique Lacalle, president de BMP i SIL; Javier Monzón, president d'Indra; Ignacio Garralda, president de Mutua Madrileña; Juan María Nin, conseller delegat de CaixaBank; Salvador Alemany, president d'Abertis; Rafael Villaseca, president de Gas Natural; Rodrigo Rato, expresident de Bankia; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i Mariona Carulla, presidenta de l'Orfeó Català.

TERCERA TROBADA / És la tercera trobada d'aquest perfil a Mas Anglada, una masia del segle XVI on es conserven interessants manuscrits del segle XVIII en els quals el seu propietari, Lluís Anglada, es queixa de la repressió posterior a 1714. La reco-

Notícies relacionades

neguda capacitat de Conde per exercir de doble enllaç transversal entre polítics i empresaris de Catalunya  i Madrid (coneguts com els de l'Ibex i de la llotja del Bernabéu) va propiciar la primera trobada el 2 de febrer del 2012. No va transcendir fins a setmanes després. A aquella trobada hi van anar empresaris de primer nivell madrileny, però va fallar Esperanza Aguirre perquè aquell dissabte hi va haver reunió urgent del PP a Madrid pel cas Bárcenas. Luis Conde, amb el seu savoir faire, va dir llavors que havia celebrat la Candelera, festa catòlica que relleva la tradició jueva de tancar la quarantena postpart al temple. Per això és pròxima al Nadal. La quarantena era una altra: els resultats electorals del 25 de novembre del 2012 i l'inici de la pressió suau en l'entorn de Mas.

Després del civet de febrer va venir la verema del cabernet i merlot de la finca de Mas Anglada. Va ser el 15 de setembre del 2013, i aquesta vegada hi va haver fotos d'Aguirre, vestida per a l'ocasió, i amb un raïm a la mà. Aquella setmana, la dirigent popular havia intervingut al Círculo Ecuestre advertint que la pressió sobre els independentistes convençuts no servia de res. Val més el diàleg. El president de l'Eqüestre, Borja García-Nieto, un altre fix de Fonteta, va firmar l'1 de gener un article molt comentat en què reivindicava dos avis seus de sis generacions anteriors que van lluitar en bàndols enfrontats l'11-S de 1714.