Rajoy qualifica de "ridícula" la campanya internacional empresa per Mas

El president garanteix a Sánchez-Camacho que no mantindrà més reunions secretes amb el líder de CiU

El dirigent conservador alerta sobre les "ocurrències" socialistes de reforma de la Constitució

Mariano Rajoy somriu amb Javier Arenas, aquest dimecres, en l’executiva del PP.

Mariano Rajoy somriu amb Javier Arenas, aquest dimecres, en l’executiva del PP. / JUAN MEDINA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El líder dels populars, Mariano Rajoy, ha qualificat aquest dimecres davant els seus companys de partit de "ridícula" la campanya internacional iniciada per la Generalitat sobre el procés sobiranista que inclou, entre altres coses, una remesa de cartes a diversos líders internacionals explicant la seva intenció de realitzar una consulta Catalunya, segons fonts populars. "La batalla internacional la tenen perduda i ho saben", ha assegurat Rajoy, segons han confirmat fonts populars.

Durant la celebració del comitè executiu nacional del PP, que s'ha celebrat a porta tancada i sense presència dels mitjans de comunicació, Rajoy ha explicat també que, pròximament, {tant} ell, com el Govern, com el partit tindran molta activitat a Catalunya.

Aquesta és una de les reivindicacions que portava al comitè executiu del PP la presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho que, segons algun dels presents en la reunió interna, ha sol·licitat al seu cap de files que no mantingui més reunions "discretes" amb el president Artur Mas.

A més, el president del Govern ha dit que no comparteix la idea dels socialistes d'obrir ara un procés constituent per fer front, d'aquesta manera, al desafiament sobiranista de Catalunya. De fet, ha alertat sobre les "ocurrències" en aquest sentit a penes unes hores després que el PSOE i el PSC celebressin una reunió a Barcelona i decidissin, entre altres coses, plantejar la seva reforma federal al Congrésreforma federal  i demanar una subcomissió per reformar la Carta Magna.

La resposta de {Barroso}

Precisament aquest dimecres, s'ha conegut la resposta del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a la carta de {Mas}resposta José Manuel Durao Barroso, circumscrivint la consulta i el debat sobiranista català al "debat nacional espanyol" i alertant {que} si Catalunya s'independitza quedarà fora de la UE.

Notícies relacionades

A la sortida del comitè executiu nacional, Sánchez-Camacho ha assegurat que la resposta de Brussel·les és adequada perquè {Mas} està demanant una cosa impossible. Europa, ha afegit la presidenta del PP català, no acceptarà una Catalunya independent i no entendria que {Mas} volgués treure set milions de catalans de la Unió.

Sánchez-Camacho ha afegit que en el marc de la Constitució tot és negociable, i ha reclamat una vegada més a Rajoy que no accedeixi al xantatge de {Mas}.