entrevista

Pep Pla: «Va ser una sort estudiar teatre a la meva ciutat»

Actor i director nascut a Terrassa

Un municipi molt teatral 8 Pep Pla, davant del Teatre Principal de Terrassa.

Un municipi molt teatral 8 Pep Pla, davant del Teatre Principal de Terrassa. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA
TERRASSA

És una de les cares més reconeixibles pel públic català, no solament perquè dirigeix el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa i per les seves interpretacions als escenaris, sinó per haver protagonitzat papers en sèries que formen part de la història de la televisió a Catalunya, com Poble NouTemps de silenci o Ventdelplà. Pep Pla té la fortuna d'haver convertit la seva gran afició, el teatre, en la seva professió.

-¿Què el va portar als escenaris?

-Als 15 anys vaig conèixer l'Institut del Teatre, al carrer Sant Pau de Terrassa. Vaig veure que el teatre era una cosa que es podia estudiar, i hi vaig entrar quan vaig tenir l'edat. I va ser una sort poder estudiar a la meva ciutat.

-Molts dels actors que apareixen a les telenovel·les catalanes són vallesans.

-Tenir l'Institut del Teatre a Terrassa hi pot influir. D'aquí han sortit Pere Arquillué i Ester Formosa, entre altres. El Vallès té una gran tradició teatral. A la ciutat hi ha molts grups, els conec de primera mà i hi ha molt de talent.

-¿Quin paper juga el seu segell terrassenc?

-De petit donava la tabarra amb imitacions i cançons per fer riure la família. També participava sempre en les festes de fi de curs del col·legi. Més endavant, amb Pep Ferrer i altres companys vam muntar un grup de teatre i vam fer l'obra La cantant calba. Ens van prorrogar diverses vegades, la gent s'ho passava molt bé.

-I va saltar a Barcelona.

-Pep Ferrer ha exercit a nivell escènic com un germà gran. Va començar a Barcelona i em va explicar que Albert Boadella, Lluís Pasqual, Pere Planella i altres donaven classes de dia i omplien els escenaris de nit, i que era bo que et coneguessin i fossin els teus mestres. Vaig fer les proves, i dels 300 aspirants que es van presentar vaig quedar entre els 24 seleccionats.

-Allà va començar la seva carrera professional.

 

-Josep Maria Flotats em va agafar per participar a Cyrano de Bergerac. Va ser la meva entrada en el món teatral adult. Mentrestant, a Terrassa, amb Els Amics de les Arts seguia fent coses al Centre Cultural fins que al final ja em resultava incompatible.

-La fama li va venir de les telenovel·les.

-A Poble Nou interpretava Manel, el de la botiga. Un dia vaig entrar en un bar del Pirineu i algú em va reconèixer. Va ser impactant. Gràcies a aquesta sèrie de TV-3 em van començar a contractar per a més papers.

-Si hagués de triar un escenari per rodar una pel·lícula o una sèrie a la comarca, ¿quin seria?

-El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya). Una fàbrica molt ben conservada. De fet, és on passa el primer episodi de Temps de silenci.

-¿A quin lloc del Vallès Occidental prefereix perdre's?

-Vaig sovint a la zona de l'Alzina de Sal·lari. Des d'allà es veu tot el Vallès fins al mar per un costat, i per l'altre el Bages. És un lloc poc transitat, natural i pròxim.

Notícies relacionades

-¿Què creu que s'hauria de millorar a la comarca?

-Els espais verds no s'han de tocar, com són la zona de la Mola i les muntanyes que hi ha al voltant. Les infraestructures previstes, com ara el quart cinturó, haurien de tenir menys pes que altres connexions, com la ferroviària, amb menys afectació en l'entorn.