Imputat en el 'cas Gürtel' l'exconseller valencià Manuel Cervera

El jutge també cita a declarar com a testimonis quatre exalts càrrecs de la mateixa conselleria

L’exconseller de Sanitat valencià Manuel Cervera, en una imatge d’arxiu.

L’exconseller de Sanitat valencià Manuel Cervera, en una imatge d’arxiu. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'exconseller valencià de Sanitat i exdiputat nacional del PP Manuel Cervera ha estat citat aquest divendres a declarar com a imputat en la investigació judicial de la branca valenciana del 'cas Gürtel', perquè el magistrat considera que de les diligències practicades fins ara podria derivar-se "la seva possible implicació en els fets relatius a aquesta mateixa contractació".

Així ho ha decidit el magistrat instructor del cas en el Tribunal Superior de justícia valencià, José Ceres, d'acord amb la petició de la Fiscalia per la contractació de l'ampliació del Hospital Clínic de València en el 2008 i l'elaboració d'un vídeo sobre la mateixa.

Notícies relacionades

Segons informa el TSJCV, el magistrat també ha citat a declarar els exalts càrrecs com a testimonis de la Conselleria de Sanitat, els llavors directors generals de Farmàcia i Productes Sanitaris José Enrique Clerigues Belloch, de Qualitat i Atenció al Pacient Pilar Ripoll Feliu, d'Assistència Sanitària María Luisa Carrera Hueso, i de l'Agència Valenciana de Salut Luis Eduardo Rosado Bretón.

El 30 d'agost, Cervera va anunciar que abandonava la política i deixava el seu escó a la Cambra baixa per "motius de tipus personal i professional". El popular assenyalava que després de 10 anys "apassionants i molt gratificants de dedicació a la política activa" havia arribat el moment d'obrir "una nova etapa personal i professional".