Valentín Lasarte surt de la presó d'Àlaba amb un permís de sis dies

La Fiscalia s'hi va oposar al considerar que no ha col·laborat amb la justícia en l'aclariment dels crims d'ETA

1
Es llegeix en minuts

El dissident etarra Valentín Lasarte, condemnat a més de 300 anys de presó per participar en un total de sis assassinats terroristes, abandonarà aquest dimarts la presó alabesa de Zaballa per disfrutar de sis dies de permís, el segon que li concedeix l'Audiència Nacional. Lasarte, que ja ha complert 30 anys de presó, va ser declarat culpable de l'assassinat del regidor del PP Gregorio Ordóñez i del dirigent del PSE Fernando Múgica, entre altres.

Notícies relacionades

El jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència NacionalJosé Luis Castro, va confirmar el 19 d'agost aquest segon permís de sortida que li havia estat concedit prèviament al maig, però es va veure endarrerit pel recurs presentat per la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Castro va entendre que l'etarra penedit compleix amb tots els requisits establerts per la llei per accedir a aquest benefici penitenciari ordinari que li permetrà sortir de la presó durant sis dies. A principis de maig, ja va disfrutar de tres dies de permís a Lodosa (Navarra).

El jutge ha desestimat el recurs interposat per la Fiscalia, que assegurava que el pres havia incomplert les condicions imposades per a la seva primera sortida de la presó a principis de maig i s'havia acostat en excés a les víctimes de l'organització. A més, va al·legar que Lasarte no ha cooperat "en cap moment" amb la justícia en la investigació de les accions perpetrades per ETA, "ni ha mostrat penediment".