EL DILEMA DELS SOCIALISTES CATALANS

Lucena insta la "minoria" crítica del PSC a rebaixar el seu "soroll artificial"

Maurici Lucena, durant una roda de premsa a la seu del PSC.

Maurici Lucena, durant una roda de premsa a la seu del PSC.

1
Es llegeix en minuts
DANI SOROLLA
BARCELONA

Lluny d'amainar, la tempesta política desfermada alPSC al voltant del debat intern que sacseja les files del partit segueix el seu curs. El portaveu socialista al Parlament,Maurici Lucena, va instar els crítics amb la direcció del partit --que va titllar de "minoria"-- a no airejar públicament les seves discrepàncies i rebaixar el "soroll artificial que no reflecteix la proporció de posicions internes del PSC". Així mateix, els va demanar que no alimentin polèmiques que «només beneficien» els rivals polítics per "respecte" a aquells que han de prendre decisions.

Sense exhibir un to conciliador, Lucena va voler matisar -subtilment, això sí- les afirmacions del secretari d'acció política del PSC,Antonio Balmón, queen un article a EL PERIÓDICO va carregar contra els sectors crítics i va afirmar que alguns "sobren" al partit. El portaveu socialista va aclarir que "no hi sobra ningú per pensar diferent sinó les vanitats descontrolades".

En relació amb les paraules deMontserrat Tura, que va acusar la direcció socialista de "poc integradora", Lucena va assenyalar que eren "profundament injustes" perquè l'exconsellera "no ha tingut mai problemes per expressar-se obertament".

Participació en la cadena humana

Notícies relacionades

El portaveu socialista també va explicar que els membres del PSC que participin en lacadena humanaque l'Assemblea Nacional Catalana organitzarà l'Onze de Setembre tenen cabuda «perfectament» en el partit. Alguns poden pertànyer al corrent críticAvancem, que lideraJoan Ignasi Elena. Un dels integrants del moviment,Fabián Mohedano, va confirmar en un apunt en el seu blog que el col·lectiu donarà llibertat d'acció als seus membres per assistir o no a la iniciativa independentista.

"No debatrem si hi anem o no. Que cadascú ho decideixi lliurement en família, amb amics o amb altres membres del moviment", va assenyalar. Un altre dels corrents crítics,Fòrum Cívic, que recolzen destacats membres del partit com l'alcalde de Lleida,Àngel Ros, o l'exconsellera Marina Geli, va anunciar que decidirà quina és la seva posició sobre aquest tema en una reunió que tindrà lloc aquest dijous.