El PP: "S'ha format una coalició d'interessos entre Bárcenas i Rubalcaba"

Els populars rebutjaran avui la compareixença de Rajoy al Senat amb una especial virulència contra el líder de l'oposició

Rajoy i José Manuel Barreiro, el juny de l’any passat.

Rajoy i José Manuel Barreiro, el juny de l’any passat. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / Madrid

El PP rebutjarà aquest dimarts previsiblement la compareixença de Mariano Rajoy al Senat perquè aclareixi dubtes sobre el presumpte finançament il·legal i el cobrament de sobresous. Igual que la setmana passada al Congrés, la majoria absoluta usarà el corró per evitar que el president doni la cara a les Corts. Si en aquella ocasió, el portaveu del PP a la Cambra baixa, Alfonso Alonso, va carregar contra tots els grups de l'oposició al considerar-los "ostatges" de Bárcenas per donar crèdit al canvi d'estratègia de l'extresorer des que va entrar a la presó, en aquesta ocasió el portaveu dels populars al Senat, José Manuel Barreiro, ha centrat les seves crítiques en el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Segons l'argumentació de Barreiro, "s'ha format una coalició d'interessos evident entre Rubalcaba i Bárcenas", que es basa en el fet que el primer busca desallotjar Rajoy de la Moncloa i aconseguir així "el que les urnes no li van donar". Per Barreiro, Rubalcaba i Bárcenas estan igual de "desesperats", el primer perquè no aconsegueix "controlar el seu partit" i el segon perquè no aconsegueix donar una explicació creïble a l'origen de la seva fortuna. Així mateix, "tots dos consideren que el fi justifica els mitjans", va sentenciar.