UN ANTIC MEMBRE D'ETA ES DISCULPA

El dissident d'ETA Lasarte demana perdó als guàrdies civils de la caserna d'Arnedo

"Lamento el mal que vaig causar als agents i als seus familiars", escriu en una carta

1
Es llegeix en minuts

El dissident d'ETA, Valentín Lasarte, ha demanat disculpes als guàrdies civils de la Casa Quarter de l'Institut Armat de Arnedo (la Rioja), que van patir un atemptat perpetrat pel comando Donosti, del qual Lasarte formava part, el 17 de agost de 1995. 

Lasarte demana perdó en una carta manuscrita dirigida al sergent de la caserna de Lodosa (Navarra), on el dissident etarra va anar a firmar durant un permís penitenciari i on estan destinats diversos agents que van ser víctimes de l'atemptat d'Arnedo. 

"Lamento el mal que vaig causar al seu dia als agents i als seus familiars", diu la missiva, publicada pel diari 'El País'. Lasarte admet la seva participació en l'atemptat d'Arnedo, que va causar més de 40 ferits i nombrosos danys materials, i explica que es va assabentar per la premsa que algun agent que va patir l'atemptat estava ara a la caserna de Lodosa. "Suposo que si ja per si mateix a vostès no els agradrà el fet que jo hagi d'anar a firmar a la caserna, aquesta circumstància aprofundirà més aquesta situació", lamenta l'antic membre d'ETA, que tot seguit subratlla que "no li han donat opció d'anar a firmar a un altre lloc".

Notícies relacionades

Lasarte, que va ser expulsat fa anys de la banda terrorista i es va integrar en la denominada Via Nanclares, recorda a la carta que ja va demanar perdó a "totes les víctimes" dels actes que va cometre durant la seva militància a ETA. Avui es troba a l'espera de la concessió definitiva d'un segon permís penitenciari, que actualment es troba paralitzat després que la Fiscalia de l'Audiència Nacional recorregués la decisió de l'Audiència Nacional, que va aprovar la seva sortida. 

"Més endavant ja tornaré a Lodosa si és possible o les circumstàncies ho permeten", acaba dient Lasarte en la seva carta de disculpes.