Chacón insta per carta Navarro a no situar-se "al costat de Mas"

La diputada critica la presència del PSC en la cimera sobre el dret a decidir

El president insistirà avui que la consulta requereix una majoria social

Chacón i Navarro, en un acte durant la campanya del 25-N.

Chacón i Navarro, en un acte durant la campanya del 25-N. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / FIDEL MASREAL / Barcelona

La diputada del PSCCarme Chacónha enviatuna carta al primer secretari dels socialistes catalans,Pere Navarro, en què li demana que no sucumbeixi a les pressions dels que, "des de dins o des de fora del partit", busquen incorporar-lo a un pacte en favor del dret a decidir. Seria, segons la seva pròpia definició, "una operació totalment oposada" als principis i la trajectòria del PSC. Chacón, que qüestiona la presència del seu partit en la cimera a favor del dret a decidir que se celebrarà aquest dilluns al Palau de la Generalitat, alerta del risc d'errar en la tàctica: "No podem estar al costat d'Artur Mas.Ni tan sols de costat. Els socialistes hem d'estar enfront d'Artur Mas i al costat dels treballadors i les classes mitjanes catalanes, de tots els catalans que anhelen una convivència en el pluralisme, de tots els que pateixen els estralls d'una crisi que no han provocat".

Segons la seva opinió, el projecte del president és molt simple: "Enfrontar els aturats catalans amb els aturats andalusos, gallecs i extremenys», i l'acusa tant de ser un gestor incompetent com d'actuar amb «una enorme indiferència" cap als catalans que pateixen més directament la crisi.

Chacón, que ja es va desmarcar dels seus companys quan al Congrés es va votar una proposta en defensa d'una consulta legal i acordada amb l'Estat, insisteix que, davant el repte sobiranista de CiU, el paper del PSC ha de consistir a "aportar claredat i reduir la confusió".

Notícies relacionades

La carta de la diputada socialista tensarà encara més les files socialistes. Mentre veus com la de l'exministreCelestino Corbacho es mostren molt reticents a "fer el joc" a Convergència, altres avisen que en el pacte nacional hi haurà sindicats i entitats socials, de manera que, afegeixen, l'absència del PSC seria incomprensible. Per la seva part, Iniciativa, que ha arrencat de CiU el compromís de crear una comissió parlamentària de seguiment d'aquest projecte, també manté diferències sobre el full de ruta.

>> Llegiu la informació completaChacón insta per carta Navarro a no situar-se "al costat de Mas" a e-Periódico.