L'advocat d'Urdangarin diu que el duc té problemes per pagar la hipoteca

Vives confia que el seu client pugui abonar les quotes i no s'arribi al desnonament de la casa de Pedralbes

Iñaki Urdangarin i el seu advocat, Mario Pascual Vives (dreta), a l’arribar als jutjats de Palma, el 23 de febrer.

Iñaki Urdangarin i el seu advocat, Mario Pascual Vives (dreta), a l’arribar als jutjats de Palma, el 23 de febrer. / Ballesteros (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha assenyalat que "és complicat" que el duc de Palma pugui pagar la hipoteca de la casa de Pedralbes si no compta amb una feina, encara que ha expressat la seva confiança que finalment pugui fer front als pagaments.

Preguntat sobre si els ducs de Palma es podrien trobar davant una situació de desnonament de la seva vivenda --a més de l'embargament per no abonar la fiança-- per no pagar la hipoteca, Vives ha exclamat: "Esperem que no, no cridem el mal temps".

Pascual Vives no ha volgut revelar la seva estratègia per fer front al procés judicial que té obert Urdangarin, i quan li han preguntat si el duc també podria tenir correus electrònics d'interès per al jutge, l'advocat s'ha negat a respondre "de moment". "Sóc amo dels meus silencis i esclau de les meves paraules; deixem-ho aquí. No acostumo a desvelar les meves estratègies processals", ha dit.

Sí que ha valorat com "una cosa positiva" el fet que la Fiscalia hagi afirmat no tenir previst cridar a declarar la infanta Cristina ni com a imputada ni com a testimoni.

Busca feina "permanentment"

Pascual Vives ha afirmat que el duc de Palma està buscant "permanentment" feina, després de preguntar-li sobre les dificultats per pagar la hipoteca de la casa de Pedralbes de Barcelona.

En declaracions aquest divendres a les portes del seu despatx, ha assenyalat que no sap res que el seu client destinés nomes un 1,5% dels més de 600.000 euros de donacions a la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (FCDIS), considerada successora de l'Institut Nóos després que Urdangarin deixés de presidir aquesta entitat per recomanació de la Casa del Rei: "No ho sé. No portàvem la gestió d'aquesta fundació. No l'hi puc dir, ho lamento".

L'advocat tampoc ha precisat si el duc té 80.000 euros als seus comptes: "Crec que va declarar --davant del jutge de Palma José Castro-- alguna cosa respecte a aquesta qüestió, però no els sabria dir la xifra; potser menys".

Notícies relacionades

Respecte al fet que la web de la Casa Reial n'ha esborrat el rastre d'Urdangarin, Pascual Vives ha aclarit que és una decisió que es va fer pública "fa dies", i, per tant, la infanta Cristina n'està al corrent, tot i que no ho ha comentat amb ella.

Des de l'administració web de la Zarzuela s'han marcat com a 'disallow' totes les adreces amb informacions relatives a Urdangarin que s'han anat publicant a la web.

Temes:

Cas Nóos