La discussió arriba al Congrés

Sepúlveda va rebre més de mig milió d'euros de la xarxa 'Gürtel'

El jutge Ruz imputa l'exdirigent del PP per malversació, suborn i prevaricació

El magistrat cita dues empreses que van organitzar festes familiars a l'ex de Mato

Jesús Sepúlveda, dimecres, a l’arribar a l’Audiència Nacional per declarar.

Jesús Sepúlveda, dimecres, a l’arribar a l’Audiència Nacional per declarar. / AGUSTÍN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS
MADRID

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que instrueix elcas Gürtel,ha calculat que Jesús Sepúlveda, l'exmarit de la ministra Ana Mato, va rebre gairebé 600.000 euros de la trama que dirigia Francisco Correa. L'exsenador i exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid) ho va fer a canvi de concedir irregularment «esdeveniments i obres públiques» a la xarxa corrupta, segons la resolució del jutge que es va conèixer ahir, en què imputa Sepúlveda per suborn, prevaricació, malversació de cabals públics i contra la Hisenda Pública.

Les relacions de l'exdirigent popular amb Correa es remunten al

1998 i van durar fins, almenys, el mes de maig del 2005. Ruz creu que durant aquest període l'exmarit de Mato va rebre «diversos regals en forma de vehicles, viatges i celebracions familiars, així com obsequis de diners en efectiu». A més a més, Sepúlveda va percebre entre el febrer del 2002 fins a finals del 2004 sous mensuals que oscil·laven entre els 3.000 i els 24.000 euros fins a arribar als 256.250 euros. A més a més, entre el 2002 i el 2003 va cobrar 144.040 euros més, i el juny del 2003 va percebre 60.000 euros en concepte de comissió i en un sobre després que una societat de l'empresari Jesús Calvo, també imputat en elcas Gürtel,efectués una transferència des de l'estranger per un import de 240.000 euros en una operació que va capitanejar Correa.

Així mateix, Sepúlveda es va omplir les butxaques amb 13.926 euros més de la comissió que li va entregar presumptament la trama corrupta per haver-li adjudicat la prestació de «serveis publicitaris» per a les eleccions autonòmiques i municipals del 2003 i les generals del 2003.

VIATGES, FESTES I UN RANGE ROVER / Entre els generosos regals que presumptament va rebre de la tramaGürtel, el magistrat cita viatges entre el 2000 i el 2004 (per valor de 50.049 euros), festes familiars entre el 2001 i el 2005, així com un Range Rover valorat en 83.000 euros.

En la sentència, el jutge afirma que aquestes prebendes estan «vinculades» amb adjudicacions irregulars efectuades per l'Ajuntament de Pozuelo quan ell era regidor (2003-2009), com dos projectes de remodelació de vies públiques adjudicats a Constructora Hispánica, que suposadament va pagar a Correa 100.000 euros en comissions el 2004.

Així mateix, el magistrat cita com a testimonis per al 7 de març els responsables de les empreses El Zurdo SL i Interglobo, que van organitzar «esdeveniments familiars», suposadament pagats per la trama, com ara l'aniversari d'una filla del matrimoni de Sepúlveda i Mato, segons un informe policial que consta en la causa. Així mateix, ha sol·licitat un informe de vida laboral de Natalia Bosch, exnòvia de Sepúlveda, per aclarir si va ser contractada per l'empresa Bolfor de manera fraudulenta per pagar suposats favors de l'exdirigent conservador.

Notícies relacionades

Sepúlveda va comparèixer davant Ruz dimecres, però es va negar

a declarar, tal com va fer davant Bal-tasar Garzón i Antonio Pedreira en les anteriors citacions.