Baltar demana la suspensió temporal de militància del PP

L'expresident de la Diputació d'Ourense denunciat per presumpta prevaricació afirma que s'aparta "per no perjudicar" el partit

1
Es llegeix en minuts

L'expresidentde laDiputaciód'Ourense i delPPen aquesta província,José Luis Baltar Pumar, ha sol·licitat lasuspensiódemilitànciatemporal al partit "per no perjudicar l'organització" i mentre duri el procés que s'instrueix contra ell per haver enxufat presumptament un centenar de persones a l'ens provincial.El jutge ha admès una querella contra Baltar per presumpta prevaricació presentada per la fiscaliaarran d'una denúncia dels socialistes.

Notícies relacionades

A través d'un escuet comunicat, el PP d'Ourense assenyala que Baltar va registrar aquesta petició aquest dimecres a la tarda a la seu del partit. El jutjat d'instrucció número u d'Ourense va admetre a tràmit la querella de la fiscalia contra Baltar Pumar per un suposat delicte de prevaricació continuat en la contractació de 104 persones quan estava al capdavant de la Diputació, el 2010.

El PP d'Ourense, segons apunta en el comunicat, "agraeix aquesta decisió responsable" adoptada per Baltar i demana, a més, "respecte a la presumpció d'innocència". Els populars ofereixen la "màxima col·laboració" als òrgans jurisdiccionals.