Anar al contingut

El PSC proposa un "front català" contra la reforma de Wert i estudia recórrer-la

Navarro convida totes les forces polítiques i socials a defensar units la immersió lingüística

Els socialistes es plantegen presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la proposta d'Educació

El primer secretari i candidat del PSC a les últimes eleccions catalanes, Pere Navarro, ha anunciat aquest dimarts al matí que el seu partit estudia "presentar un recurs d'inconstitucionalitat" contra la proposta de reforma educativa del Govern. El dirigent socialista reivindica que la immersió lingüística "és una bona fórmula per conèixer el català i el castellà" i planteja un "front català" contra l'esborrany del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a qui convida a afegir-se a "forces polítiques i socials".

Navarro ha expressat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la seva oposició a la proposta de reforma de Wert, que, segons va subratllar la consellera d'Educació en funcions, Irene Rigau, relega l'ensenyament del català a les escoles a un mer "paper residual". El líder del PSC assenyala que Wert continua amb "la seva intenció d'espanyolitzar els catalans", i per això ha demanat un front comú que defensi "un model d'èxit del qual ningú dubta", en al·lusió a la immersió lingüística als centres escolars de Catalunya. I apunta la seva disposició a "parlar amb forces polítiques i socials que es puguin afegir" a la proposta.

La cimera anticrisi

Sobre la seva reunió d'aquest dilluns amb el president en funcions, Artur Mas, ha reiterat que els que els separa fa impossible al PSC votar a favor de la investidura del líder de CiU. I s'ha mostrat disposat una vegada més a parlar amb Mas dels pressupostos i del plantejament de Navarro de convocatòria d'una cimera per aconseguir un "gran acord nacional" que permeti sortir de la crisi. Una cimera que, segons ha dit, "requereix cuina", en el sentit que totes les forces polítiques, sindicals i del tercer sector que hi participessin poguessin acordar una proposta prèvia a la seva celebració.

Temes: LOMCE