Anar al contingut

'CAS COOPERACIÓ'

Dimiteix el conseller valencià d'Hisenda

El TSJCV imputa unes hores després Vela per haver filtrat un informe confidencial al diputat del PP Rafael Blasco, investigat pel 'cas Cooperació'

LAURA L. DAVID / València

El conseller d'Hisenda i Administració Pública valencià, José Manuel Vela, ha dimitit del seu càrrec aquest divendres. Vela ha fet pública la seva renúncia un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) admetés a tràmit la denúncia  presentada contra ell per la Fiscalia per entregar presumptament un informe de la Intervenció de la Generalitat sobre el 'cas Cooperació' a l'exconseller i diputat del PP Rafael Blasco, imputat en la causa que investiga el desviament de fons públics d'ajuda al desenvolupament. Els fets van tenir lloc, presumptament, el 21 de novembre durant una sessió de les Corts valencianes.

L'informe suposadament filtrat havia estat sol·licitat per la jutge en la Intervenció de la Generalitat per aclarir l'adequació a la normativa de les subvencions de la conselleria, llavors dirigida per Blasco i que van ser presumptament desviades per la trama corrupta.El fiscal va assenyalar en la seva denúncia que “resulta extraordinàriament alarmant que sigui l'imputat el que llegeixi un document sol·licitat per l'autoritat judicial en la Intervenció General de la Generalitat Valenciana abans que l'òrgan judicial peticionari pugui tenir-lo en el seu poder”. “I encara més, que aquesta lectura es faci a la seu parlamentària de la qual és diputat l'imputat”, va agregar el ministeri públic, que va recordar que la Generalitat és una de les acusacions del 'cas Cooperació'.

Pressió mediàtica

Després de presentar la seva “irrevocable” dimissió al president de la Generalitat, Alberto Fabra, Vela ha negat "rotundament" davant els periodistes que filtrés l'informe a Blasco i ha afirmat que havia suportat una gran "pressió mediàtica" i que no estava disposat a "aguantar" falsedats sobre ell. Vela, que treballava fa més de 10 anys com a alt càrrec a Hisenda, ha aprofitat per recordar que és catedràtic i que no viu de la política.

L'exconseller no és diputat i al cessar al Consell deixarà de ser aforat, per la qual cosa la seva dimissió allunyarà la investigació del TSJCV. Les competències d'Hisenda i Administració Pública les assumirà “temporalment” el vicepresident del Consell, José Ciscar.

0 Comentaris
cargando