'CAS COOPERACIÓ'

Dimiteix el conseller valencià d'Hisenda

El TSJCV imputa unes hores després Vela per haver filtrat un informe confidencial al diputat del PP Rafael Blasco, investigat pel 'cas Cooperació'

El dimitit conseller valencià d’Hisenda, José Manuel Vela, aquest dijous a les Corts valencianes.

El dimitit conseller valencià d’Hisenda, José Manuel Vela, aquest dijous a les Corts valencianes. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / València

Elconseller d'Hisenda i Administració Pública valencià, José ManuelVela, ha dimitit del seu càrrec aquest divendres. Vela ha fet pública la seva renúncia un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) admetés a tràmit la denúncia  presentada contra ell per la Fiscalia per entregar presumptament uninforme de la Intervenció de la Generalitat sobre el'cas Cooperació' a l'exconseller i diputat del PP RafaelBlasco, imputat en la causa que investiga el desviament de fons públics d'ajuda al desenvolupament. Els fets van tenir lloc, presumptament, el 21 de novembre durant una sessió de les Corts valencianes.

L'informe suposadament filtrat havia estat sol·licitat per la jutge en la Intervenció de la Generalitat per aclarir l'adequació a la normativa de lessubvencions de la conselleria, llavors dirigida per Blasco i que van ser presumptamentdesviades per la trama corrupta.El fiscal va assenyalar en la seva denúncia que “resulta extraordinàriament alarmant que sigui l'imputat el que llegeixi un document sol·licitat per l'autoritat judicial en la Intervenció General de la Generalitat Valenciana abans que l'òrgan judicial peticionari pugui tenir-lo en el seu poder”. “I encara més, que aquesta lectura es faci a la seu parlamentària de la qual és diputat l'imputat”, va agregar el ministeri públic, que va recordar que la Generalitat és una de les acusacions del 'cas Cooperació'.

Pressió mediàtica

Notícies relacionades

Després de presentar la seva “irrevocable” dimissió al president de la Generalitat, AlbertoFabra, Vela ha negat "rotundament" davant els periodistes que filtrés l'informe a Blasco i ha afirmat que havia suportat una gran "pressió mediàtica"i que no estava disposat a "aguantar" falsedats sobre ell. Vela, que treballava fa més de 10 anys com a alt càrrec a Hisenda, ha aprofitat per recordar que és catedràtic i que no viu de la política.

L'exconseller no és diputat i al cessar al Consell deixarà de seraforat, per la qual cosa la seva dimissió allunyarà la investigació del TSJCV. Les competències d'Hisenda i Administració Pública les assumirà “temporalment” el vicepresident del Consell, JoséCiscar.