Anar al contingut

Ortega anuncia que la llei de consultes estarà a punt abans de l'estiu

La vicepresidenta del Govern recorda que la norma ja està desenvolupada

La vicepresidenta catalana i número dos de la candidatura de CiU, Joana Ortega, ha afirmat aquest dimecres que la intenció de la federació nacionalista és tenir una llei de consultes aprovada pel Parlament en el termini de sis mesos per donar un marc legal al referèndum per decidir el futur de Catalunya.

"Volem fer la consulta amb la legalitat espanyola i, si no és possible, amb la legalitat catalana", ha manifestat avui Ortega a la conferència de premsa organitzada a la seu de l'agència Efe a Barcelona.

Ortega ha recordat que la llei de consultes ja està desenvolupada, ja que es va introduir al Parlament a principis d'any i després va decaure per l'avançament electoral, i per això després de les eleccions del 25-N CiU la reintroduirà a la Cambra en la pròxima legislatura.

En aquest context, la vicepresidenta de la Generalitat creu que la futura llei de consultes podria culminar el seu curs parlamentari "d'aquí 5 o 6 mesos".

En aquesta línia, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat a Brussel·les que si la via del referèndum no és possible, intentarà la d'una consulta a Catalunya amb l'aprovació prèvia d'una llei per a aquesta finalitat pel seu Parlament. I si aquesta última opció tampoc és viable, no ha descartat convocar unes eleccions plebiscitàries.

0 Comentaris
cargando