COMISSIONS IL·LEGALS

L'alcalde de Lugo, citat com a imputat en el 'cas Blanco'

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS
MADRID

La jutge de Lugo Estela San José ha citat com a imputat l'alcalde socialista d'aquesta ciutat, Xosé López Orozco, per la seva presumpta relació amb l'anomenat cas Campió. L'empresari farmacèutic Jorge Dorribo va declarar al Tribunal Suprem que López Orozco era un dels polítics a qui havia «pagat per favors», sense aportar més dades. Precisament, el magistrat de l'alt tribunal José Manuel Soriano va aixecar ahir el secret de la causa en què s'investiga l'exministre José Blanco per tràfic d'influències i suborn.

La citació va ser anunciada en una conferència de premsa pel mateix alcalde, que la va vincular a unes llicències que va atorgar l'ajuntament per a la construcció de l'empresa de Dorribo. «Estic disposat a arribar fins al final per rematar aquesta història», va assenyalar.

Mentrestant, el Suprem va aixecar el secret de sumari, un dia abans que declarin com a testimonis dos exalts càrrecs de Foment durant l'etapa de Blanco, Isaías Táboas i Javier Hurtado. Tots dos han estat convocats perquè aclareixin les gestions que van realitzar a fi que l'amic de l'exministre José Antonio Orozco es reunís amb l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, davant els problemes que li van sorgir per construir una nau a l'aeroport del Prat.

En els pròxims dies declararan diversos treballadors de les empreses de Dorribo. L'empresari sosté que va pagar 200.000 euros a Blanco a canvi que li realitzés unes gestions davant l'administració central. No obstant, en el sumari, segons fonts jurídiques, no apareixen dades que acreditin aquesta afirmació.

Notícies relacionades

LA GASOLINERA/ Dorribo va assegurar que va pactar l'entrega dels diners amb un cosí de l'exministre, Manuel Bran, dos dies abans que es fes efectiva en una gasolinera, el febrer del passat any. No obstant, el dia que suposadament es va produir aquesta trobada, l'empresari farmacèutic era a Andorra, segons es desprèn de les escoltes telefòniques que consten al sumari.

Les mateixes fonts també sostenen que a la causa apareixen indicis que acrediten la relació que Dorribo va tenir amb la Xunta de Galícia.