PERSONATGE CLAU AMB UNA DILATADA TRAJECTÒRIA

Twitter es fa ressò de la mort de Fraga amb comentaris i records de la seva trajectòria

Rajoy, Bauzá, Duran Lleida, Madina i Cantó són alguns dels polítics que han recordat el fundador del PP

Manuel Fraga, durant una entrevista amb EL PERIÓDICO l’abril del 1997, a Barcelona.

Manuel Fraga, durant una entrevista amb EL PERIÓDICO l’abril del 1997, a Barcelona. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts

La mort deManuel Fraga ha copataquest diumenge a la nit laxarxa social Twitter, en què polítics, periodistes i ciutadans han recordat la seva trajectòria política des de múltiples punts de vista, des delsagraïments per ser el fundador de l'ara PP fins alsretrets pel seu passat franquista.

#graciasFraga #graciasFragai#Fraga i són, en aquest ordre, les dues etiquetes sobre el polític que han estat temes del moment a la xarxa a Espanya, on se succeeixen sense descans els missatges sobre l'expresident de la Xunta.

Són diversos els dirigents del PP que han utilitzat aquesta via per alabar la figura del seu president fundador, i el compte oficial del partit ha expressat, al cap de poc de conèixer-se la notícia, el seu condol a la família de Fraga.

Frase de Rajoy

El PP ha penjat més tard una frase del president del Govern,Mariano Rajoy: "Manuel Fraga va actuar guiat per l'amor a Espanya i l'entesa de la política com a servei públic".

"Fraga, exemple d'honestedat, preparació intel·lectual, capacitat de treball i servei a l'Estat. La seva família i els populars estem tristos", ha dit el president dels populars andalusos, Javier Arenas, que abans ha fet al·lusió al "gran deute" que tots els membres del seu partit tenen amb Fraga.

El president del Govern balear,José Manuel Bauzá, també ha enviat les seves condolències a la família de Fraga i a "la família Popular", i també l'alcaldessa de València,Rita Barberá, ha deixat a Twitter el seu missatge: "Ens ha deixat Manuel Fraga. El meu més sentit condol per una pèrdua tan important a tota la família".

Altres partits

També hi ha hagut representants d'altres partits com el PSOE, UPD, CiU o IU que han comentat aquesta mort.

"Descansi Fraga... En pau", amb aquesta frase ha comentat la notícia el secretari general del grup socialista al Congrés,Eduardo Madina.

Mentrestant, el diputat d'IU per Màlaga,Alberto Garzón, ha assenyalat: "Mor un important excàrrec de la dictadura franquista, però el franquisme com a model de societat i valors segueix existint", un tuit que ha rebut alguna crítica entre usuaris de la xarxa.

També aUPDs'han fet ressò de la notícia els seus diputatsToni Cantó iIrene Lozano. Lozano ha recomanat unes memòries d'un altre exministre franquista, José María de Areilza, "per veure quines poques ganes de democràcia tenia Fraga el 1976".

Perbes, la localitat corunyesa on Fraga vivia i on serà enterrat, també és un dels temes del moment en la xarxa.

Condol de Duran Lleida

El portaveu de CiU al Congrés,Josep Antoni Duran Lleida, ha enviat des de twitter el seu condol a la família de Fraga i al PP.

Notícies relacionades

"El carrer és meu", una de les frases més conegudes de Fraga, així com nombrosos moments de la seva vida política com la seva llei de premsa i el seu bany aPalomares són presents en innombrables comentaris de la xarxa dels micromissatges, que també ha col·locat un altre nom propi entre els temes més comentats, el d'un dels seus principals enemics polítics, Santiago Carrillo.

Entre els comentaris dels ciutadans hi ha moltes crítiques a la trajectòria de Fraga, i destaquen també les múltiples vivències de periodistes que l'han seguit en algun moment de la seva carrera, i que recorden el seu caràcter dur i fins i tot la por que els causava aventurar-se a fer-li una pregunta.