ADÉU A UN PROTAGONISTA DEL FRANQUISME I LA TRANSICIÓ

Les dures paraules d'un professor universitari sobre Fraga triomfen a internet

La crida de Juan Carlos Monedero a RNE per comentar la figura del fundador del PP aconsegueix gran difusió a les xarxes socials

Les paraules de Juan Carlos Monedero, professor de Ciències Polítiques de la Complutense, a RNE. / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La crida d'unprofessor universitari aRàdio Nacional d'Espanya per exposar la seva dura opinió sobre la figura deManuel Fraga ha aconseguit aquest dilluns una gran difusió a les xarxes socials d'internet.

Juan Carlos Monedero, professor titular de Ciència Política i de l'Administració a la Universitat Complutense de Madrid, ha telefonat al programaEn días como hoy, presentat perJuan Ramón Lucas, indignat pels elogis --injustos, segons ell-- que nombroses personalitats estaven dedicant al fundador delPartit Popular. "Em resulta insultant queFraga sigui exalçat com a pare de la pàtria quan tenim 120.000 persones que van morir per la democràcia enterrades en cunetes", ha comentatMonedero a EL PERIÓDICO al ser preguntat per la seva declaració radiofònica.

El professor, que ha intervingut en el programa matinal com a oient, ha manifestat en antena: "És un mal dia per criticar-lo, però és culpa dels que l'estan exalçant, cosa que ens obliga a alguns a recordar que la democràcia en aquest país no la va portarFraga, sinó el poble al carrer".

"AFraga li devem bona part del pitjor de la nostra Constitució", ha prosseguitMonedero, que ha recordat que "Fraga sempre va defensar el cop d'Estat del 1936, cosa que en un país com Alemanya l'hauria incapacitat per dedicar-se a la política".

"Fraga va pertànyer a governs que van firmar sentències de mort", ha recordat el professor, abans de subratllar que "és la persona que quan van assassinarJulián Grimau [polític comunista afusellat el 1963], va sortir dient 'demà donaré un dossier perquè quedi clar qui era aquest paio".

Milers d'avis

Notícies relacionades

"Si la nostra democràcia estigués a l'altura de les democràcies d'Europa no estaríem recordant Fraga, sinó aquells milers d'avis anònims que moren en silenci per haver defensat la democràcia i sense que aquest país els hagi agraït els serveis prestats", ha rematat.

La gravació amb les paraules deMonedero, publicada aYoutube, està tenint un ampli recorregut per les xarxes socials d'internet. Només a Twitter, l'enllaç al vídeo ha arribat a més de 500 mencions en poques hores.