VA ORDENAR MATAR-LO

L'Audiència condemna Txapote a 60 anys per l'assassinat d'un regidor

Un magistrat emet un vot particular per "dubtes raonables" sobre la seva culpabilitat

L’exdirigent etarra Francisco Javier García Gaztelu, Txapote el 4 de novembre a l’arribar al judici de l’Audiència Nacional.

L’exdirigent etarra Francisco Javier García Gaztelu, Txapote el 4 de novembre a l’arribar al judici de l’Audiència Nacional. / EFE / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / Madrid

L'Audiència Nacional ha condemnat l'exdirigent d'ETAFrancisco Javier García Gaztelu a 60 anys de presó per haver ordenat l'assassinat del regidor d'UPN José Javier Múgica el 2001. El tribunal també ha imposat un total de 158 anys de presó als altres tres acusats. La sentència ha rebut un vot particular del magistrat progressistaJosé Ricardo de Prada.

Notícies relacionades

En la sentència es declara provat queTxapoteva ordenar la comissió de l'atemptat. No obstant, De Prada afirma que tédubtes raonables sobre aquest fet perquè aquest dirigent etarra era a la presó a França quan va ser assassinat Múgica. Aquest magistrat també planteja la debilitat de les proves que pesen contra els altres condemnats, ja que es recolzen en declaracions policials que no van ser ratificades després davant el jutge.

Aquest judici es va haver de repetir després que la presidenta del tribunal, Ángela Murillo, s'abstingués per haver dit cabrons als acusats després d'un emotiu testimoni de la viuda del regidor.