LA CAMPANYA ELECTORAL

Mas condiciona el suport de CiU al nou Govern al pacte fiscal

El president afirma: "Com menys s'accepti, més feble podrà ser la nostra col·laboració"

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El president de la Generalitat,Artur Mas, ha afirmat aquest divendres en un acte de campanya de CiU sobre elpacte fiscal que "la intensitat de la nostra col·laboració a Madrid passa pel grau de compliment del pacte fiscal. Com menys s'accepti, més feble podrà ser la nostra col·laboració".

Mas ha afegit que, al marge del grau d'acceptació del pacte fiscal, CiU seguirà participant activament en política espanyola. "Hi haurà altres temes que requereixin la nostra posició".

Duran: "En política l'impossible no existeix"

Per la seva part, el candidat de CiU en les eleccions generals, Josep Antoni Duran Lleida, ha reclamat el pacte fiscal perreduir el dèficit fiscal de Catalunya amb el conjunt de l'Estat. En una sòbria intervenció en la seu de la Llotja de Mar de Barcelona, Duran ha afirmat, respecte a la viabilitat de la proposta, que "en política l'impossible no existeix".

Notícies relacionades

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol qui ha qualificat d'"esquizofrènia" la possibilitat que mentre que un 70% dels catalans diuen estar a favor del pacte fiscal "després no votin a favor" d'aquesta proposta en les eleccions. Pujol ha advertit que si en els comicis del 20-N s'imposen a Catalunya el PSC i el PP "¿Amb quina cara anirem a Madrid a reclamar un bon pacte fiscal?" I ha mostrat un cert escepticisme sobre l'èxit de la reivindicació: "Els antecedents no són bons. Però, en fi, ja veurem què passa".

A l'acte hi han assistit el president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, i el de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, entre altres convidats, així com diversos exconsellers de la Generalitat i bona part dels consellers de l'actual Govern.