TRASLLADAT A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Detingut el raper lleidatà Pablo Hasél per apologia del terrorisme

L'intèrpret de hip-hop, de 22 anys, ha enaltit ETA i els GRAPO en cançons i declaracions

1
Es llegeix en minuts
EFE / Lleida

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest dimarts al matí aLleida el jove raperPablo Hasél perapologia del terrorisme, segons han informat fonts d'aquest cos policial. L'intèrpret, de 22 anys, ha estat traslladat a l'Audiència Nacional, on haurà de donar explicacions sobre les seves declaracions i cançons a favor de la violència terrorista.

L'arrest l'han portat a terme agents dels serveis centrals del Cos Nacional de Policia, que han registrat el domicili deHasél, del qual s'han emportat material informàtic i diversos llibres.

Aquest cantant de hip-hop s'ha fet popular en determinats cercles d'extrema esquerra per les seves polèmiques cançons, en què ha arribat a defensar bandes comETA i elsGRAPO. En una d'elles, tituladaPolíticamente incorrecto, Hasél Políticamente incorrecto,diu: "Visca els GRAPO, acusa'm de desacatament, estic preparat". Una de les seves últimes peces, la majoria de les quals poden sentirr-se a través d'internet, porta per títolMuerte a los Borbones.Muerte a los Borbones

Entrevista a Kaosenlared.net

Notícies relacionades

L'any passat, en una entrevista a la web Kaosenlared.net,Pablo Hasél va declarar entre altres coses que respectava elsGRAPO i que seguiria brindant "quanETA li voli la nuca a un pepero".

A penes un any després de la publicació d'aquella entrevista, el cantant ha estat detingut aLleida, ciutat de la qual és originari i on resideix. La notícia del seu arrest, que ha donat la mateixa web Kaosenlared.net, ha corregut com la pólvora a les xarxes socials comTwitter iFacebook, en què han proliferat els missatges de suport que exigeixen l'alliberament del jove raper lleidatà.