RELLEU EN UNA INSTITUCIÓ DE CONTROL

Daniel de Alfonso assumeix la direcció de l'Oficina Antifrau

Albert Batlle, exdirector d'Institucions Penitenciàries, serà el número dos de l'organisme

Daniel de Alfonso, el 18 de juliol al Parlament.

Daniel de Alfonso, el 18 de juliol al Parlament. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

El magistratDaniel de Alfonso Laso ha pres possessió com adirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), en substitució del desaparegutDavid Martínez Madero.En un acte al Parlament, el nou cap de l'organisme de control ha anunciat que el seu director adjunt serà Albert Batlle, exdirector general d'Institucions Penitenciàries.

De Alfonso s'ha marcat dues prioritats en la seva feina com a director de l'OAC. En primer lloc, col·laborar amb totes les institucions per "vetllar per la integritat" en l'actuació de les noves generacions de joves". I segon, "fer de Catalunya un referent en la lluita contra el frau". Per aconseguir aquests objectius, el magistrat ha allargat la mà a les institucions, el sector privat i les organitzacions socials.

Nou mesos sense director

Notícies relacionades

"L'OAC és un organisme jove i en construcció, però valent i eficaç", ha defensat De Alfonso, el nomenament del qual va suscitar en els últims mesos polèmica parlamentària per la tardança del Govern a proposar el relleu de Martínez Madero. La direcció d'Antifrau ha estatvacant durant gairebé nou mesos, des del 21 de gener passat. La seva designació va comptar amb el suport de CiU, el PSC, el PPC i Ciutadans. ICV-EUiA i ERC es van abstenir i només Solidaritat hi va votar en contra.

En la seva primera decisió, De Alfonso ha escollit com a mà dreta Batlle, responsable d'Esports amb el primer tripartit i, més tard, director d'Institucions Penitenciàries. Anteriorment, Batlle va ser regidor del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.