CONTROVERTIDA AFIRMACIÓ EN UN DOCUMENTAL

Trias demana disculpes per dir que tenir un gendre de l'Espanyol és "una desgràcia immensa"

El club blanc-i-blau dóna per tancada la polèmica després de les excuses del nou alcalde de Barcelona

L’alcalde de Barcelona afirma en un vídeo que ser de l’Espanyol és una desgràcia. / {periodico}

2
Es llegeix en minuts
EFE / Barcelona

El noualcalde de Barcelona,Xavier Trias,ha demanat disculpes públicament després de difondre's a través d'internet un vídeo en què afirma que tenirun gendre del RCD Espanyol és"una desgràcia immensa", fet que s'ha convertit en la primera polèmica de l'alcalde.

"Si les imatges han pogut ofendre, demanodisculpes públicament, no es repetiran", ha ditTrias al referir-se a les seves paraules en el documental titulatAlcalde i realitzat per laproductora Igluuu, part del qual s'ha difós ràpidament a través d'internet.

En el documental es veuTrias a l'interior d'un vehicle en què viatja amb un acompanyant a qui no s'identifica. L'acompanyant afirma: "El que és fotut és que et vingui algun gendre o algú que sigui periquito o del Madrid". "Home, no, no, això no m'ha passat;si et passa això és una desgràcia immensa", contestaTrias en la conversa que se sent a la cinta.

Imatges “fora de context”

En les seves declaracions d'aquest diumenge,Trias, que va ser investit alcalde deBarcelona divendres després de guanyar CiU les municipals, ha indicat: "Sóc conscient que ara qualsevol qüestió privada es converteix en pública.Les imatges s'han tret de context".

"L'Espanyol és unequip molt important de la ciutat que rebrà el nostre absolut respecte i cooperació", ha afegit l'alcalde nacionalista durant la seva visita aquest diumenge a la festa major del Camp del Grassot, un barri deBarcelona.

En el seu compte a la xarxa socialTwitter, l'alcalde de Barcelona ha indicat que ha escrit una carta al president de l'Espanyol,Daniel Sánchez Llibre, per disculpar-se per unes"declaracions desafortunades".

Malestar de les penyes

Visiblement molest amb l'alcalde, elpresident del RCD Espanyol ha dit que "potser el que és una desgràcia és tenir un sogre com Trias; si jo pogués votar a Barcelona no ho faria". "Em sembla increïble que pugui dir això d'un club centenari. Una desgràcia és perdre un fill, per exemple, i només ho saben els que la pateixen", ha afirmatSánchez Llibre.

LaFederació Catalana de Penyes de l'Espanyol també ha emès unenèrgic comunicat a l'entendre que s'ha "menyspreat tota la massa social periquita". "Aquestes declaracions responen a unpopulisme fora de lloc que ens ha sorprès desagradablement. Li demanem una rectificació pública", han apuntat en la seva nota.

Polèmica tancada

Notícies relacionades

Hores després de les declaracions deSánchez Llibre i de les penyes, l'Espanyol ha emès un comunicat en què dóna per tancada la polèmica després de les excuses de Trias.

"El club i la seva afició esperen que mai es repeteixi un episodi trist i lamentable com el protagonitzat pel noualcalde de Barcelona", subratlla el comunicat publicat a la pàgina web de l'entitat. El departament de comunicació de l'Espanyol ha explicat que havia donat un termini de 48 hores "de gràcia" perquèTrias "es disculpés per iniciativa pròpia".