Anàlisi

Vot pendular que el PP ha de consolidar

1
Es llegeix en minuts
Manuel Milián Mestre
Manuel Milián Mestre

Exdiputat del PP

ver +

És una hora difícil des de la perspectiva del seny. Tot està malmès, inversemblantment desballestat després d'anys de gran bonança política i econòmica. Però el 2004 algú es va equivocar en el vot. Mala cosa és elegir per reacció, després d'un atemptat que va ferir el PP en la carn de centenars de víctimes.Zapatero va confondre les coses i en va llegir erròniament les conseqüències: al PSOE se'l va votar per deriva erràtica d'un electorat ressentit ambAznaren el seu segon mandat, tan infaust. Avui, l'escenari és un altre, però igualment ferit per la crisi brutal que ha determinat una resposta en contra del causant de la seva pèssima gestió. Aquesta és la qüestió: un vot cedit a partir de l'oblit d'1.500.000 votants del PSOE en l'abstenció, i dels 500.000 transferits al PP a canvi de l'esperança o del benefici del dubte. Vot pendular, que no és suficient en unes eleccions a vuit mesos vista, quan les circumstàncies empitjoraran i el desànim creixerà entre la ciutadania atordida per les destralades de la desesperació.

No és el millor escenari possible per a un encàrrec de govern. Al PP li faltarien 13 escons per garantir-se una confortable majoria. El repte és de tanta envergadura queRajoy ha de minimitzar el risc amb una majoria absoluta. És l'exigència dels temps i de la urgència desesperada d'una economia estimbada a causa de l'enorme incompetència del més desastrós governant des de la Segona República.Zapaterova mentir sobre la crisi, va fallar sobre les mesures a adoptar, va agreujar les conjuntures i ha deixat el país amb un llast de gairebé cinc milions d'aturats i una carnisseria de més de 300.000 empreses desaparegudes en quatre anys. L'única llum arriba des de l'horitzó dels somnis, des de la hipòtesi d'allò possible, el penya-segat del PP, on els nàufrags dirigeixen la mirada.

Notícies relacionades

¿Com respondre-hi? Ja no s'hi valen els silencis, ni mirar a una altra banda; només garantir la credibilitat d'un programa per superar la crisi. Només així el vot prestat i pendular serà vot estructurat, i el PP triomfador s'armarà de moral per exigir un avançament electoral. Ajornar l'agonia és morir a termini fix:Zapa-

tero jubilat iRajoyamb la seva alternativa sense ornaments ni silencis.