REACCIONS DE LA FORMACIÓ ANTINACIONALISTA

Ciutadans exigeix una reforma de la llei electoral

Rivera es mostra "satisfet" amb els resultats després d'aconseguir 15.000 vots més

Albert Rivera compareix davant els mitjans acompanyat pel comitè electoral de Ciutadans després de reunir-se per analitzar els resultats dels comicis, avui, a Barcelona.

Albert Rivera compareix davant els mitjans acompanyat pel comitè electoral de Ciutadans després de reunir-se per analitzar els resultats dels comicis, avui, a Barcelona. / ACN

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona

La formació antinacionalista Ciutadans està "satisfeta" amb els resultats de les eleccions catalanes, en els quals va aconseguir 15.000 vots més. No obstant, l'endemà dels comicis el partit liderat per Albert Rivera ha passat a l'acció i ha reclamat una "reforma" de la llei electoral, que considera "injusta" i que penalitza els partits com el seu.

"El nostre objectiu era pujar en vots, i ho hem aconseguit", ha afirmat Rivera. "Som la sisena força més votada, hem repetit representants i ens hem quedat a només 1.500 vots de tenir un quart diputat per Barcelona. Ens hem consolidat i hem crescut en la primera i segona corona, i sobretot a Lleida i Girona", ha valorat. El líder del partit ha destacat que continuen sent la sisena força més votada, però comque "alguns no volen canviar la llei electoral" es queden en tres diputats, mentre que si fos un sistema equitatiu tindrien cinc representants al Parlament.

Rivera ha aprofitat també per assenyalar que el PSC haurà de fer una "profunda reflexió" sobre el seu futur, i ha advertit al líder de CiU, Artur Mas, que molts dels seus vots "són de gent descontenta", raó per la qual haurà de tenir-lo en compte a l'hora de governar. "Nosaltres anem serem els de sempre, i per investir Mas president reclamarem tres coses: lluita contra la crisi, nova llei electoral i complir la sentència de l'Estatut i la Constitució", ha assegurat.

Notícies relacionades

Grup Mixt

Sobre la possibilitat que hagin de compartir Grup Mixt amb la formació independentista de Joan Laporta, Solidaritat Catalana, Rivera s'ha mostrat caut i ha assegurat que ha d'existir una "pauta de funcionament administrativa". "L'important són les persones, que han d'estar a l'altura de les circumstàncies, i per nosaltres no quedarà", ha afegit.