A l'ombra de Mas

¿Quin dia som?

1
Es llegeix en minuts
Rafael de Ribot
Rafael de Ribot

Periodista

ver +

Artur Mas atén entre 10 i 12 compromisos diaris durant la campanya electoral, entre actes polítics, mítings, visites, entrevistes de diferent format, àpats, etcètera. El que resulta sorprenent no és tant que arribi a tot, sinó que sàpiga en cada moment qui té al davant i el que ha de dir. A més a més, s'ha de mantenir informat, ja que se suposa que el candidat té coneixement de tot el que passa a dins i fora de la campanya i se li exigeix que tingui criteri format sobre qualsevol cosa. Concentrat a arribar a tot, respondre a tot i estar amb tothom, a vegades perd la noció del temps. Això li va passar a Mas ahir, quan va ser incapaç de recordar quin dia era.

Notícies relacionades

L'anècdota és reveladora del fet que l'aspirant no ha entrat encara en el compte enrere. Ara mateix és com aquell pilot que ha aconseguit la pole position, que ha fet una bona sortida i s'ha posat al capdavant des del primer moment, que ha anat guanyant avantatge en cada volta i que, concentrat a aconseguir la millor traçada en cada revolt, no està pendent ni de les voltes que ha fet ni de les que falten. Únicament s'ocupa de la posició dels rivals o de quant falta per a la línia de meta quan el seu equip li mostra la informació a la pissarra. Al box ja hi ha qui està demanant gas a fons per doblar els adversaris, mentre que altres, alarmats, diuen que és el moment d'afluixar per no cometre errors. En les curses, els moments de dubte són els que poden fer-te fallar, fer-te anar per terra i engegar-ho tot a rodar.

Mas ja no té dubtes. Ha passat el seu moment dolent de la campanya sense abaixar gairebé el rendiment. Ara torna a estar concentrat en cada revolt i en cada volta. I per ajudar-se a mantenir la guàrdia alta ha situat el seu objectiu final, la seva meta, molt més enllà que qualsevol dels altres.