A l'ombra de Mas

A classe del professor Mas

1
Es llegeix en minuts
Rafael de Ribot
Rafael de Ribot

Periodista

ver +

Artur Maspodria ser un professor de secundària; aspecte d'home llegit i parlar pausat. No té cap dificultat a l'hora de repetir les coses tantes vegades com faci falta -fins al punt d'abusar de les reiteracions- i aprofita qualsevol ocasió per il·lustrar les explicacions amb exemples, metàfores o imatges. De tant en tant, fins i tot es recrea en l'erudició. Això sí, el preocupa més convèncer que agradar.

El candidat de CiU va tenir ahir una ocasió d'or per fer pedagogia en el míting amb els immigrants o, com diu la doctrina oficial, amb els nous catalans.Masva començar amb un to pla, amb el qual se'ls va ficar a la butxaca, per després passar a explicar-los la història de Catalunya resumida en cinc passos i en 10 minuts.

Notícies relacionades

Els va explicar l'empremta que va deixar en nosaltres l'Imperi romà, que Catalunya és un dels països més antics d'Europa i que els catalans ens hem forjat en la navegació i el comerç. També els va parlar de l'herència de la revolució industrial. Però quan realment va connectar amb l'auditori va ser quan els va dir que som fills de la immigració. Això sí,Masno es va tallar ni un pèl a l'hora d'exigir-los que assumeixin els valors del país: treball ben fet, esperit de superació, tolerància i compromís. Algun dels presents es podia haver preguntat si això també ho demanen als autòctons.

En definitiva, el candidat es va donar un bany de masses en l'altra campanya, la que pugna pels 130.000 vots de la immigració amb dret a sufragi. Malgrat l'èxit de convocatòria, la majoria dels presents mostraven més curiositat que entusiasme. Molts es feien fotos i es gravaven en vídeo, en el que possiblement era el primer acte polític al qual assistien o podien assistir lliurement en la seva vida. Només per això ja els va valer la pena.