A l'ombra de Mas

Sota el signe del número tres

1
Es llegeix en minuts
Rafael de Ribot
Rafael de Ribot

Periodista

ver +

Quan hi ha molta cosa en joc, s'intenta deixar poques coses a l'atzar. La política mesura tant cada un dels seus gestos i cada una de les seves paraules que quan l'espontaneïtat es cola per alguna inesperada escletxa, el que surt agafa una dimensió desproporcionada. Ahir, en una entrevista radiofònica -davant els micròfons de Ràdio Teletaxi i a preguntes deJusto Molinero-Artur Masva reconèixer que si tornés a néixer no es tornaria a embrancar en la mateixa aventura que l'ha tingut deambulant per l'àrid desert de l'oposició, i que si a algun dels seus fills se li acudís dedicar-se a la política faria el possible per treure-l'hi del cap.

Notícies relacionades

El candidat va parlar dels anys difícils amb la nostàlgia del que conjuga el patiment en passat.Mas és perseverant, però no reincident: està davant la seva última oportunitat. Tres vegades, ho intentarà, i si, com diu el refrany, a la tercera va la vençuda, ja ha dit que no pensa estar-se més de tres legislatures en el càrrec. La filosofia i la teologia coincideixen a identificar el tres amb l'equilibri, la numerologia amb la creativitat i la ment positiva. De totes maneres, la raó per la qual està marcat pel signe del tres és molt més prosaica, és pur pragmatisme polític.

Masha aconseguit una tercera oportunitat després de demostrar als seus que cada vegada, per més dur que fos, ha estat capaç d'aixecar-se. S'ha guanyat el seu respecte, no sense abans haver hagut de superar crítiques i recels. Però si torna a fracassar sap que no podria treure's de sobre l'etiqueta de perdedor. Si guanya i governa ja ha dit que una legislatura és poc per poder fer realitat un projecte, que els que es limiten públicament a dos mandats desaprofiten la segona legislatura, però que no pensa estar-s'hi més de tres legislatures. Vol ser tan contingut en la seva ambició que fins i tot li ha posat límits en el temps.