a l'ombras d'artur mas

Assignatura pendent

1
Es llegeix en minuts
Rafael de Ribot
Rafael de Ribot

Periodista

ver +

Avegades cal fer un verdader esforç per recordar que fins i tot els polítics un dia van ser nens. Els companys de classe d'Artur Masja sabien que arribaria lluny. ¿I com ho sabien?, li vaig preguntar fa temps a un d'ells. No es va pensar ni un segon la resposta: perquè era el que més s'esforçava de tots.

Notícies relacionades

Quan el candidat de CiU diu que plantejarà una «croada», una «ofensiva per terra, mar i aire» contra el fracàs escolar, et mira fixament i tu t'ho creus. En una campanya en què no hi ha ni grans promeses ni gaire passió, es nota quan apareixen les conviccions profundes.Masvol ser el paladí d'un canvi de valors en el sistema educatiu basat en la recuperació de l'autoritat dels professors, l'exigència als alumnes i l'esforç personal; i està convençut que així podrà superar les seqüeles que han deixat el que considera prejudicis ideològics, que han fet que estiguem més preocupats pel fet que els nens i nenes siguin «superfeliços», que pel fet que siguin homes i dones de profit. Creu en la importància de l'educació per experiència personal, perquè creu en si mateix.

Ahir va desgranar els objectius que es marquen els nacionalistes en l'àmbit educatiu en el segon acte sectorial electoral, estratègicament i intencionadament programat després del dedicat a l'economia. Per primera vegada en aquesta campanya es va marcar un objectiu que va reconèixer que serà incapaç d'aconseguir en una sola legislatura: reduir a nivells europeus el nostre fracàs escolar, que ara mateix triplica els objectius marcats per Europa. És clar queMas no vol únicament aprovar la seva assignatura pendent i arribar al Palau de la Generalitat, sinó que aspira a fer-ho amb prou nota i, potser per aquest motiu, no tem posar-se deures.