A l'ombra de Mas

El secret més ben guardat

1
Es llegeix en minuts
Rafael de Ribot
Rafael de Ribot

Periodista

ver +

SiArtur Masen comptes d'haver nascut a Barcelona hagués vingut al món a Osaka, no hauria dedicat els millors anys de la seva vida a la política sinó a l'empresa, i ara en comptes d'aspirar a la presidència de la Generalitat optaria a la direcció general d'una multinacional de l'imperi del sol naixent.Mascreu en l'empresa, tant que en el discurs sobre la refundació del catalanisme que va pronunciar al Palau de Congressos de Barcelona el 2007 va arribar a posar d'exemple per al bon govern els dots del bon empresari.

Notícies relacionades

CiU vol deixar molt clar en aquesta campanya que la seva prioritat és la lluita contra la crisi i les seves conseqüències. Per això va dedicar el primer acte electoral després de l'enganxada de cartells a exposar les seves propostes econòmiques.MasiAntoni Duran Lleidavan actuar conjuntament i tan compenetrats que costa creure que fa tot just uns anys es fessin la traveta l'un a l'altre en la pugna per ser el candidat. Tan clara té l'assignació de rols que va ser el democristià qui va defensar la desregularització i el no intervencionisme públic i va deixar per al liberal la reivindicació del paper social de l'empresa.

CiU ha insistit tant en el seu programa econòmic que poques coses els queden per desvelar. Les preguntes pendents es refereixen a com s'estructuraria en un futur govern nacionalista l'àrea econòmica i qui o qui seran les persones que la gestionaran. Els elegits hauran de tenir una gran capacitat, però també bona relació i línia directíssima ambMas,que com a exconseller d'Economia tindrà criteri propi i no podrà evitar intervenir en la presa de decisions. De fet, si no s'ha vist obligat a desvelar amb qui compta per al càrrec més important del nou Govern és perquè creu que ell és una garantia suficient.