A l'ombra de Mas

Un candidat modelat per l'espera

1
Es llegeix en minuts
Rafael de Ribot
Rafael de Ribot

Periodista

ver +

Artur Mas guanya molt quan es posa seriós. És un home afable que en la distància curta tendeix a caure simpàtic, encara que per més que s'hi esforci mai serà el graciós del grup. Per això ara que la cosa està tensa el líder de CiU està en el seu millor moment.

Notícies relacionades

La imatgepijadeMasli ha fet molt de mal, però no tant perquè el pugui allunyar d'un cert electorat, sinó perquè en el fons ell és tot el contrari: és un estoic. De tots els candidats és el que, quan es deixa anar, més s'allunya del personatge dePolònia. Masapareix en el seu primer vídeo de campanya electoral acceptant les seves derrotes i reconeixent que no serveixen de res els laments, dient que ha après dels seus errors i explicant-nos que la seva llarga travessia del desert tenia com a objectiu forjar-lo en l'adversitat per preparar-se per a la seva missió d'aixecar Catalunya. ¡Realment s'ho creu!Masha construït una nova èpica de la quotidianitat dins del nacionalisme, assumint que fins que se superin els efectes de la crisi econòmica tot els altres debats apareixen com a estèrils.

El principal perill al qual fa front el candidat convergent està en el mateix que juga a favor seu: el clar avantatge que li atorguen les enquestes. El seu principal objectiu els pròxims 15 dies serà lluitar contra l'excés de confiança i mobilitzar els seus.Maspredica amb l'exemple i malgrat que cada vegada són més els que se li acosten com a futur president no es deixa adular, i parla i actua amb fermesa i convicció però amb prudència, i no deixa entreveure ni un sol dels «millors» amb qui compta. No vendrà la pell de l'ós abans de caçar-lo i és conscient que haurà d'esquivar encara alguns paranys, ja que ell és el trofeu més preat pels seus adversaris. Els set anys d'oposició no l'han convertit en un escèptic però sí en un desconfiat, i no cometrà cap error.