resposta a l'informe de l'agència tributària

El PSC insta Mas a investigar el finançament irregular de CDC

Iceta adverteix el candidat de CiU que també està en joc el seu lideratge

ERC demana al jutge del 'cas Palau' que «s'espavili i es posi a treballar de veritat»

Pere Vigo, a l’esquerra, en una sessió de la comissió del Parlament.

Pere Vigo, a l’esquerra, en una sessió de la comissió del Parlament. / ARXIU / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS
BARCELONA

el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, va avisar ahir el candidat de CiU, Artur Mas, que la seva paraula no és suficient per aclarir si Convergència es va finançar de manera irregular, i el va instar a posar en marxa una investigació interna perquè està en joc el seu lideratge a la federació nacionalista. «¿Com podria [Mas] seguir liderant el partit si l'informe és cert?», es va preguntar en declaracions a TV-3.

Els socialistes insisteixen que l'informe de l'Agència Tributària constata «molt clarament» un conjunt d'irregularitats. «El govern de Jordi Pujol adjudicava obra pública a una empresa [Ferrovial] que, a partir d'aquestes adjudicacions, feia uns donatius al Palau i part d'aquests donatius anaven a parar als responsables financers de Convergència Democràtica o de la fundació Trias Fargas», va subratllar Iceta.

Un altre socialista, el portaveu adjunt al Parlament, Joan Ferran, va retreure als dirigents de la federació nacionalista que no aclareixin la seva vinculació amb els antics gestors del Palau quan les proves sobre presumptes irregularitats són tan «nombroses».

Notícies relacionades

ACTITUD ERRÒNIA / En una línia similar es va expressar Esquerra Republicana que, de moment, Mas s'ha limitat a dir que l'informe d'Hisenda no aporta proves. Segons els republicans, el que hauria de fer el líder de CiU és assegurar que les dades de l'Agència Tributària són «absolutament falses». ERC va advertir a Mas que l'actitud que tingui ara pot condicionar els possibles pactes postelectorals.

El diputat d'Esquerra i president de la comissió d'investigació delcas Palau, Pere Vigo, va obrir un altre front a l'apel·lar directament al jutge Juli Solaz, instructor de la causa. Vigo el va instar a «espavilar-se» i «posar-se a treballar de veritat». En declaracions a RAC 1, també va retreure a Solaz que permeti a Fèlix Millet i Jordi Montull, saquejadors confessos del Palau, estar disfrutant de l'estiu. «El que realment indigna els ciutadans és saber que ara estan de vacances», va afegir.

Temes:

Cas Palau