ENDARRERIRÀ LA SEVA COMPAREIXENÇA AL CONGRÉS

L'avió de Zapatero avorta el seu enlairament a Togo per una avaria mecànica

Fonts del Govern expliquen que podria haver estat causada per una acumulació d'insectes en un conducte

El dirigent ja vola de tornada a Espanya

1
Es llegeix en minuts
EFE
LOMÉ

El Falcon de la Força Aèria Espanyola, en què el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, havia de tornar des de Togo a Madrid, ha hagut d'avortar el seu enlairament després que el pilot comprovés que l'indicador de velocitat no s'encenia. Després de la incidència Zapatero ja vola de tornada a Espanya.

Segons han informat fonts de l'Executiu, a l'avortar l'enlairament, les dues rodes de l'avió, s'han desinflat per l'excessiva calor.

Zapatero utilitza l'avió en què ha volat avui a Lomé el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, però com que la tripulació d'aquest Falcon no estava preparada, arribarà amb retard a Espanya i haurà de demorar la seva compareixença al Congrés dels Diputats, prevista per demà.

Segon intent fallit

Les fonts del Govern han explicat que la possible causa de l'avaria en l'indicador de velocitat ha pogut ser una acumulació d'insectes en un dels conductes de l'aeronau.

En un primer moment, la tripulació no s'ha adonat del problema amb les rodes del tren d'aterratge i hi ha hagut un segon intent d'enlairament que també ha hagut de ser avortat.

Notícies relacionades

Abans d'aquest incident, presidència del Govern ja s'havia posat en contacte amb el president del Congrés, José Bono, per endarrerir la compareixença de Zapatero a la Cambra baixa, on ha d'explicar l'última Cimera Europea.

Aquesta compareixença estava prevista per a les nou del matí i s'havia ajornat fins a les dotze del migdia.