Els perfils

MARÍA TERESA FERNÁNDEZ DE LA VEGA: Una dama de ferro amb gest amable

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS
MADRID

Sota l'aparent imatge de fragilitat, María Teresa Fernández de la Vega és una dona de caràcter fort però afable en el tracte. Aquesta doctora en Dret i autora d'una desena de llibres sobre jurisprudència fa 20 anys que es dedica a la política i ha fet història al convertir-se en la primera dona que va accedir a la vicepresidència del Govern. Una fita que té un especial valor per a una feminista convençuda com ella. La prova és que el primer cop que va haver de substituir José Luis Rodríguez Zapatero com a president va reunir totes les dones que treballen a la Moncloa i van fer un vinet per celebrar l'històric moment.

Assegura que la millor època de la seva vida la va passar a Barcelona. Va ser quan, el 1974, després d'aprovar les oposicions, va obtenir el seu primer destí a la Magistratura de Treball número u de Barcelona. A Catalunya va conèixer col.legues com José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo i va ser llavors quan va descobrir la independència personal i va consolidar els seus ideals progressistes. Al matí vestien la toga i a la tarda conspiraven contra Franco.

Notícies relacionades

Malgrat la seva llarga trajectòria i que s'ha guanyat a pols la fama de ser la ministra més treballadora, reconeix que passa nervis exercint com a portaveu del Govern malgrat que creu que els periodistes li han ensenyat a mantenir la serenitat quan toca respondre preguntes incòmodes. Els seus detractors, que també n'hi ha, la responsabilitzen dels problemes de comunicació de l'Executiu. I entre els que l'ajuden a superar les males estones sempre hi ha el seu germà, a qui recorre cada vegada que té un problema.

A la seva agenda gairebé no hi ha hores lliures i les poques que li queden les aprofita per recuperar temps de son, estar amb els seus amics o escapar-se a nedar. Es confessa una apassionada del mar i això ho poden confirmar els seus veïns a Vilanova i la Geltrú, on torna cada estiu per disfrutar de les seves curtes però tranquil.les vacances.