La lluita antiterrorista

Dotze islamistes comencen una vaga de fam a la presó

Presons investiga si hi ha hagut un acord previ entre els interns

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

Dotze islamistes --11 presos a la Comunitat Valenciana i un a Salamanca-- van començar dissabte passat una vaga de fam per reivindicar la seva innocència. Tres dels vaguistes estan pendents de saber quina és la sentència del judici de l'11-M. Institucions Penitenciàries investiga si hi ha hagut alguna mena d'acord perquè els interns coincideixin en la seva protesta.

Els presos estan ingressats en diverses presons valencianes i a Topas (Salamanca). Tres estan processats per l'11-M; quatre, per l'operació Nova; un està condemnat com a membre delcomando Dixani quatre estan acusats de finançar Al-Qaida. Els vaguistes tampoc comparteixen lletrat. Per això fonts penitenciàries han expressat la seva sorpresa que els presos hagin començat el mateix dia la seva protesta i hagin al.legat els mateixos motius.

Aquestes fonts recorden que no és la primera vegada que els islamistes porten a terme aquesta mena de mesures. Durant la celebració del judici per la matança de Madrid, 14 dels processats es van mantenir en vaga de fam una setmana. Per aquest motiu, les fonts consultades confien que aquesta protesta acabi aviat, tenint en compte que el ramadà comença el 13 de setembre. Els interns es neguen a ingerir menjar i estan sotmesos a una estreta vigilància mèdica. Els facultatius els controlen la tensió i el pes i els practiquen anàlisis de sang.

PROCESSATS DE L'11-M

Entre els vaguistes hi ha tres processats pels atemptats de Madrid. Es tracta de Hassan al-Haski i Otman al-Gnaui, presos a Villena (Alacant) i Iussef Belhaj, que està empresonat a

Notícies relacionades

Topas (Salamanca).

Quatre presos més estan processats per la seva presumpta relació amb l'operació Nova, contra una xarxa que va ser reclutada a la presó i que pretenia atemptar contra edificis emblemàtics de Madrid, com l'Audiència Nacional. La vista contra els membres d'aquesta cèl.lula se celebrarà la tardor que ve.

Temes:

Vaga de fam