LLUITA ANTITERRORISTA

Rastrejades sense èxit les carreteres de Burgos citades per ETA

El delegat del Govern a Castella i Lleó ha informat que es mantindrà el tall de carreteres per precaució malgrat tot

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / VALLADOLID

El delegat del Govern a Castella i Lleó, Miguel Alejo Vicente, ha assegurat avui que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han rastrejat aquesta tarda diverses carreteres de la comunitat esmentades per ETA com a possibles escenaris de la col·locació de bombes, però que aquestes tasques han acabat sense èxit. Per això se suposa que ha estat una falsa alarma en el cas de la comunitat castellanolleonesa.

Alejo, en declaracions a Europa Press, ha explicat que des de les 15.00 hores i encara en aquest moment continuen tallades les carreteres AP-1 i la N-1 entre els quilòmetres 7 i 90 i 250 i 251, respectivament, on s'han establert controls per al desviament del trànsit i s'ha procedit al rastreig de les dues zones per buscar possibles artefactes explosius.

"La recerca no ha donat resultat i tampoc s'ha hagut de lamentar cap explosió", ha incidit el màxim responsable del Govern central a Castella i Lleó, que, malgrat això, ha anunciat que els talls encara es mantindran fins a assegurar-se que no hi ha cap perill a les dues zones.

"Els terroristes segueixen a la seva"

Notícies relacionades

Davant els fets, Alejo ha declarat que "els terroristes segueixen a la seva" i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "també". "Aquesta és la resposta que l'Estat de Dret ha de donar a través de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els jutges i, en última instància, la presó per als que volen imposar el seu punt de vista amb el terror, les bombes i les pistoles", ha afirmat.

En aquest sentit, el polític socialista ha recordat que les forces policials continuen la seva lluita contra el terrorisme i mai han abaixat la guàrdia, com demostra el fet que des de l'anunci de la treva d'ETA ja s'han registrat 28 detencions, les últimes aconseguides ahir a França quan es va desarticular l'operatiu presumptament responsable de l'explosió a la T-4 de Barajas i que pretenia atemptar en altres punts del país.