LES MUNICIPALS DEL 27-M

Corbacho inicia el seu quart mandat a l'Hospitalet amb majoria absoluta

2
Es llegeix en minuts
EFE / L'HOSPITALET

El socialista Celestino Corbacho ha estat investit per quarta vegada consecutiva alcalde de l'Hospitalet de Llobregat per majoria absoluta amb els vots dels 17 regidors del PSC i els dos d'ICV-EUiA, que han deixat oberta la porta per entrar al govern.

En les eleccions del dia 27 de maig, el PSC va aconseguir 17 regidors;, el PP, 5; CiU, 3 i ICV-EUiA, 2. El PP ha votat a favor del seu candidat, Juan Carlos del Río, i CiU ho ha fet en blanc.

Durant el seu discurs, Corbacho ha dit que continuaran transformant la ciutat sobre la base de projectes ambiciosos "que situïn la nostra ciutat com a referència en general".

Cicatritzar ferides

Corbacho ha recordat que "l'Hospitalet no es va construir pensant en les necessitats dels seus ciutadans, sinó en les prioritats d'altres ciutats", i ha assegurat que s'ha treballat per acabar amb el concepte de perifèria i per cicatritzar ferides.

"Algunes ja estan solucionades, com la Gran Via, que s'ha convertit en un punt de trobada", ha dit Corbacho, i ha apuntat que durant el pròxim mandat es farà realitat "un somni" de la ciutat, com és el soterrament de les vies de la Renfe que històricament han fracturat el territori.

Gestionar la immigració

Una vegada finalitzada la gran transformació urbanística de la ciutat, Corbacho ha assegurat que ara arriba el torn del canvi als barris, i ha recordat que cada un dels barris de la ciutat compta amb un pla integral de transformació o amb plans de millora.

L'alcalde de l'Hospitalet ha reconegut que el principal repte de la ciutat durant els pròxims anys és la gestió del fenomen de la immigració.

"Governar el fenomen de la immigració serà un dels eixos principals del meu govern per poder aconseguir una ciutat sense exclusions. Per a això serà necessari promoure canvis legislatius que permetin en un futur que els nous ciutadans puguin exercir el dret de sufragi", ha dit Corbacho.

Contradicció

Notícies relacionades

L'alcalde de l'Hospitalet considera una contradicció que els ciutadans no es puguin pronunciar sobre el govern de la seva ciutat i ha assegurat que "tots hem de ser conscients de quins són els nostres drets i també les nostres obligacions".

Corpacho ha dit que l'Ajuntament treballarà per difondre la història de la ciutat entre els nous veïns "i perquè sàpiguen que l'Hospitalet no sempre ha sigut així, no sempre ha disposat de serveis i zones verdes, i perquè sàpiguen que ha costat molta feina als ciutadans aconseguir la qualitat de vida de què ara disposem".