REACCIÓ A UNA POLÈMICA FERROVIÀRIA

Dos exconsellers de CiU desmenteixen que Mercè Sala oferís el traspàs de Rodalies

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Els exconsellers de Política Territorial i Obres Públiques de CiU Joaquim Molins i Josep Maria Cullell han desmentit "rotundament" que l'expresidenta de Renfe Mercè Sala els arribés a oferir en ferm el traspàs a la Generalitat del servei de Rodalies.

L'expresidenta de Renfe va assegurar ahir que entre el 1993 i el 1994 va oferir a CiU la seva influència i la del llavors ministre d'Obres Públiques, Josep Borrell, per iniciar el traspàs del servei de Rodalies però el Govern de Jordi Pujol ho va rebutjar.

En un comunicat conjunt difós per CiU, Molins i Cullell han negat que el Govern els oferís "oficialment o oficiosament" iniciar negociacions per traspassar els serveis de Rodalies.

Crítiques per "deformar" la realitat

Molins i Cullell, que van dirigir la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques entre 1988 i 1994, han demanat a Sala que "no deforme la realitat, perquè aquesta actuació contrasta molt amb la professionalitat que va demostrar [Sala] al capdavant de Renfe".

"Les afirmacions que fa amb la boca petita no són més que un intent d'embolicar la realitat a les portes d'una campanya electoral i davant unes negociacions per desenvolupar l'Estatut que seran més complicades del que sembla", han assenyalat en el comunicat.

Notícies relacionades

En declaracions a la cadena SER recollides per Europa Press, Molins ha assegurat que Sala no li va fer "ni la més petita insinuació" sobre aquesta qüestió, perquè si no, va dir, "se'n recordaria". I ha afegit que aquest tipus d'ofertes "o es fan formalment o no es fan".

Sala s'ha reafirmat aquest matí, i ha assenyalat que en aquella època Renfe es va posar en contacte amb "persones del departament d'Obres Públiques" per buscar el sistema en el qual "la Generalitat tingués més responsabilitat en la gestió de Rodalies". "Les persones del departament em van dir: 'Ara, això no toca", ha afegit.