Més de 160.000 euros

Les escoles públiques de Parets es renoven amb el projecte ‘Transformem els patis’

La iniciativa concep els espais exteriors de les escoles no només com zones d’esbarjo i oci, sinó també com espais d’aprenentatge

Les escoles públiques de Parets es renoven amb el projecte ‘Transformem els patis’

ayuntamiento de Parets

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Vila Parietes i l’Escola Lluís Piquer han renovat els seus espais exteriors a través del projecte ‘Transformem els patis’, impulsat per l’Ajuntament de Parets del Vallès (Vallès Oriental).

Les millores tenen l’objectiu de convertir els patis en espais «més inclusius, naturalitzats i amb perspectiva de gènere» perquè els alumnes passin més estona a l’aire lliure.

La regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha volgut destacar que «el projecte pretén que els nens i nenes puguin estar més estona a l’aire lliure i en unes millors condicions».

Canvis a les escoles públiques

Algunes de les millores aplicades a l’Escola Municipal Pau Vila, a través del projecte, han sigut al pati d’educació infantil, on s’ha introduït un sorral, un rocòdrom, una pèrgola, vaporitzadors i estructures de fusta al terra i cuines de joguina, entre altres actuacions. Pel que fa al pati de cicle inicial, queda pendent un sorral, un tobogan, més arbres, grades i una estructura de fusta, entre d’altres.

Una altra de les escoles que han renovat espais gràcies al projecte és l’Escola Pompeu Fabra; entre les més destacades es troba un canvi de distribució dels espais, ara més multifuncionals, i la introducció de zones de relaxació, lectura, joc simbòlic i teatre. A més, els nous elements que s’han afegit estan fets amb productes naturals, com fusta, i s’ha donat més importància a l’arbre que ja existia envoltant-lo d’un banc i jardineres.

Quant a l’Escola Vila Parietes, el pati ha incorporat gespa, una caseta petita de fusta, una cuineta de fusta i un circuit perquè passin els nens.

L’últim centre educatiu, l’Escola Lluís Piquer, també ha afegit elements nous mitjançant el projecte al pati dels petits, al dels mitjans i al dels grans. El dels petits disposa ara de dos sorrals, estructures d’equilibri i una cuineta, mentre que el dels mitjans ara disposa d’una pèrgola, bancs, àgores, un sorral i millores a l’hort. Pel que fa al pati dels «grans», s’ha incorporat un armari per guardar les joguines, igual que al dels petits i mitjans, i està pendent de nous canvis i millores.

En aquest sentit, el projecte de ‘Transformem els patis’ s’ha portat a terme a totes les escoles públiques d’infantil i primària de Parets per renovar els patis. Concretament, la iniciativa concep els espais exteriors de les escoles no només com zones d’esbarjo i oci, sinó també com espais d’aprenentatge. És a dir, es poden fer les classes i ensenyar les matèries que imparteixen dins de l’aula fora del pati.

Notícies relacionades

En total, l’ajuntament ha destinat més de 160.000 euros al projecte.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO