Energia solar

Parets instal·larà plaques fotovoltaiques als seus edificis municipals

Ja n’hi ha d’instal·lades i en funcionament al camp de futbol municipal Josep Seguer i a l’Escola Municipal Pau Vila, a més d’un projecte d’instal·lació a l’Escola Pompeu Fabra pendent d’execució

Parets instal·larà plaques fotovoltaiques als seus edificis municipals

ayuntamiento de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès (Vallès Oriental) ha presentat avui, 10 de gener, el desenvolupament del projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals de la població. L’acte de presentació s’ha fet al terrat de l’Escola Municipal Pau Vila, on hi ha una de les instal·lacions fotovoltaiques municipals, presentat per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, i la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí.

Juzgado ha explicat: «Des del govern municipal hem fet una aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diferents equipaments municipals, dues de les quals ja estan en funcionament, Escola Municipal Pau Vila i en el Camp de futbol municipal Josep Seguer, i una tercera en procés d’iniciar l’execució a l’Escola Pompeu Fabra».

En aquest sentit, l’objectiu del govern local és «apostar per les energies renovables» i instal·lar plaques fotovoltaiques a tots els equipaments municipals progressivament, contribuint així a «reduir els consums d’energia i els beneficis mediambientals que això comporta».

Bonificacions per les instal·lacions de plaques fotovoltaiques

Bonificacions per les instal·lacions de plaques fotovoltaiquesTal com s’ha explicat en l’acte, l’ordenança de l’IBI de l’Ajuntament de Parets contempla bonificacions per les instal·lacions de plaques fotovoltaiques del 50% durant 5 anys en l’IBI dels immobles d’ús residencial i el 10% durant 3 anys en l’IBI dels immobles d’ús industrial.

Les bonificacions municipals volen ser un objectiu més perquè els ciutadans i les empreses paretanes instal·lin plaques fotovoltaiques. Així, el 2021 es van instal·lar plaques fotovoltaiques a 55 immobles de Parets, 49 en edificis residencials i 6 en edificis industrials, mentre que el 2022 se n’han instal·lat 141, 123 en edificis residencials i 18 en edificis industrials.

Notícies relacionades

Unes xifres que representen al voltant de 200 noves instal·lacions fotovoltaiques en immobles privats al municipi en tan sols dos anys.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO